Varza călită reprezintă un fel de mâncare preeferat de foarte mulți oameni. Pe lângă faptul că este o mâncare foarte gustoasă, este și o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți. Îți spunem mai jos o rețetă foarte simplă și gustoasă.
Pentru a te asigura că gustul final al acestui preparat este unul foarte bun încearcă acest mic truc: o lingură de pesmet ajută la eliminarea excesului de apă și oferă gustul final deosebit.
Ingredientele necesare:
Citește și – De ce nu ar trebui să arunci apa în care fierbi varza. Întrebuințarea nebănuită pe care o are, vei fi surprins
Taie ceapa în cuburi mici, apoi dă morcovii pe răzătoarea grosieră. Într-o tinagei mai mare pune puțin ulei. Când acesta s-a încins adaugă ceapa și las-o să se călească puțin, apoi adaugă morcovul. Poți pune și o floare de dafin, chimen, piper negru, dar și alte condimente în funcție de preferințe.
Varza murată se stoarce bine de excesul de saramură și se toacă. Se pune apoi peste ceapa și morcovul din tigaie și se lasă pentru cinci minute la foc mediu. După aceste cinci minute se adaugă apă peste ea, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru alte 30 de minute.
Când varza este gata adaugă o lingură de pesmet. Se servește caldă, cu verdeață proaspăt tocată.
Indiferent că este vorba de varză albă sau roșie, această legumă trebuie să fie gătită imediat după ce a fost tăiată. În caz contrar, aceasta fie oxidează și se înnegrește, în vazul verzei albe, fie își pierde din culoare, în cazul celei roșii. Pentru a evita să se întâmple aceste lucruri, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Dacă nu o gătești imediat, pune-o într-un vas cu apă foarte rece, pentru a te asigura că rămâne crocantă. Dacă este varză albă, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu în apă. Dacă este varză roșie, pune o lingură de oțet în apă, pentru ca varza să nu-și piardă din culoare.
Citește și – Plăcinte cu varză murată și cartofi la tigaie. Rețeta de post. Ce să adaugi ca să iasă extrem de savuroase