Chiftelele reprezintă un preparat delicios, ușor de făcut și sunt pe placul multora. Se pot face din orice tip de carne tocată, iar pentru a ieși pufoase și aerate, există anumite trucuri pe care să le respecți. Care este ingredientul special de pus în carnea tocată pentru chiftele, pentru un rezultat delicios.
Fie că este de pui, de porc, de vită sau amestec, carnea tocată pe care o folosim la prepararea chiftelelor trebuie amestecată cu alte ingrediente, pentru o textură perfectă și un gust desăvârșit. Pe lângă ceapă, usturoi și condimente, multe gospodine adaugă un ou, un cartof dat pe răzătoare, făină sau pâine înmuiată în lapte pentru a da chiftelelor o textură pufoasă.
Citește și: Ingredientul cu care să înlocuiești carnea din chiftele. Așa obții o rețetă delicioasă de post
Toate ingredientele menționate au același efect, însă dau și un gust greu preparatului. Pentru a obține chiftele pufoase și gustoase, este nevoie să adaugi amidon din cartofi (sau făină de cartofi). Acesta face carnea și celelalte ingrediente să se lege foarte bine, fără a da chiftelelor un gust greu.
Nu este nevoie de o cantitatea mare de amidon: la fiecare 500 g carne tocată se adaugă 2 linguri de amidon din cartofi. În funcție de cât de uscată este carnea, se poate pune mai mult sau mai putin amidon.
Ingrediente:
Citește și: Ingredientul pe care să-l pui în chiftele. Ies mult mai gustoase așa, secretul gospodinelor iscusite
Mod de preparare:
Pune carnea tocată într-un bol încăpător. Toacă mărunt ceapa, verdeața (poate fi pătrunjel sau mărar), zdrobește usturoiul și adaugă-le peste carne. Pune condimentele, amidonul și amestecă cu mâna, până când compoziția devine omogenă. Dacă folosești carne de pui sau de curcan, adaugă în compoziție și 2 linguri de ulei, pentru că aceasta este mai slabă și chiftelele pot ieși uscate.
Citește și: Secretul celor mai bune chiftele de post. Nici nu vei simți că nu au carne
Poți prăji chiftelele sau le poți găti la cuptor. Modelează chiftelele cu mâna, rotunde sau aplatizate. Pune o tigaie cu ulei pe foc și adaugă chiftelele atunci când uleiul este încins. Prăjește chiftele timp de câteva minute pe fiecare parte, până când se rumenesc, apoi scoate-le pe o farfurie pe care ai pus hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Dacă faci chiftelele la cuptor, pune-le pe o tavă cu hârtie de copt și coace-le la 180 de grade. După 15 minute, întoarce-le pe partea cealaltă. Lasă-le în cuptor până când se rumenesc uniform.