Ingredientul special pe care să îl pui la ouăle umplute. Vor avea un gust divin

Doar așa le vei prepara de acum încolo

Scris de: Daoud Andra

04 Oct. 2023

Ingredientul special pe care să îl pui la ouăle umplute. Vor avea un gust divin

Ouăle umplute se regăsesc de fiecare dată pe platourile cu aperitive, la mese festive și nu numai. Acestea reprezintă un preparat sățios, delicios și ușor de făcut, motiv pentru care nu ai nevoie neapărat de o ocazie specială pentru a te bucura de gustul lor. Care este ingredientul pe care să îl pui în rețetă pentru o savoare aparte și cum prepari umplutura, pas cu pas.

Cum fierbi ouăle pentru umplut

Atunci când faci ouă umplute, ai nevoie ca albușul să rămână intact atunci când le cureți. Există numeroase trucuri privind fiertul ouălor, însă doar câteva garantează că acestea se vor decoji perfect și că nu se va lipi coaja de albuș.

Pentru a fierbe ouăle, pune un vas cu apă și sare pe foc. Acesta trebuie să fie suficient de mare pentru câte ouă urmează să fierbi. Când apa dă în clocot, adaugă ouăle, rând pe rând. Acestea pot fi din frigider sau la temperatura camerei.

Din momentul în care ai pus ouăle, cronometrează 10 minute. Pentru ouăle umplute, ai nevoie ca gălbenușul să fie tare. Între timp, pregătește un vas cu apă și gheață. După ce ouăle au fiert, scoate-le din apa fierbinte și adaugă-le direct în apa cu gheață. În acest fel, ele se vor curăța perfect și coaja nu va fi lipită de albuș.

Citește și: Semnul care arată clar că ouăle fierte sunt stricate. Nu le mai consuma sub nicio formă dacă observi asta

Ce sa pui in apa in care fierbi ouale. Trucul secret care iti va face viata mai usoara in bucatarie
Ouăle se fierb în apă cu sare

Cum prepari compoziția pentru ouăle umplute

Pasta cu care umplem jumătățile de ouă poate fi preparată în diverse moduri. Unele gospodine folosesc gălbenușurile, pe care le amestecă cu pate de ficat și cu maioneză. Altele adaugă și castraveți murați tocați mărunt în compoziție, în timp ce altele preferă să facă pasta din avocado, ton sau alte ingrediente.

Pentru rețeta clasică, se amestecă gălbenușurile fierte cu pate de ficat, puțină maioneză, o linguriță de muștar și condimente. Ingredientul care dă savoare umpluturii este însă altul: ceapa verde. Toacă fin 2 fire de ceapă verde și adaugă-le în compoziție. Ai grijă să păstrezi puțină și pentru decor. Pentru un plus de savoare, poți adăuga și anșoa.

Citește și: Nu mai arunca apa în care ai fiert ouăle. Are o întrebuințare genială, ce poți face de fapt cu ea

Rețetă de ouă umplute, pas cu pas

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pate de ficat
  • ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 2 fire ceapă verde
  • zeamă de lămâie
  • anșoa (opțional)

Citește și: Ce trebuie să pui imediat în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul banal, îl găsești în orice bucătărie

Mod de preparare:

Se fierb 5 ouă după instrucțiunile menționate anterior. Al șaselea ou se păstrează, pentru că avem nevoie de gălbenușul crud pentru maioneză. După ce se răcesc ouăle în apă cu gheață, se curăță și se taie în jumătăți, după care se scoate gălbenușul. Se amestecă într-un vas un gălbenuș fiert cu unul crud, se adaugă sare și muștar și se prepară maioneza, adăugând ulei în fir subțire.

Separat, se amestecă celelalte gălbenușuri fierte cu pateul de ficat, piper și sare. Se poate folosi blenderul, pentru a obține o pastă cât mai fină. Se adaugă peste ea câteva linguri de maioneză și se amestecă. Se pune ceapa verde tocată și se drege gustul cu zeamă de lămâie, astfel încât umplutura să nu fie prea grețoasă. Dacă adaugi anșoa, pune mai puțină sare de la început.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *