Ingredientul special pe care să-l adaugi când faci piure de cartofi. Va ieși cremos și super delicios, trucul pe care trebuie să-l știi

Rețeta de care te vei îndrăgosti.
Ingredientul special pe care să-l adaugi când faci piure de cartofi. Va ieși cremos și super delicios, trucul pe care trebuie să-l știi

Piureul de cartofi este un preparat de bază în bucătăria românească, însă deși pare simplu de făcut, trebuie să cunoști anumite secrete pentru a-i putea oferi un gust desăvârșit. Află care este ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi când faci piure de cartofi, dacă vrei ca preparatul tău să iasă cremos și plin de savoare.

Ingredientul special pe care să-l adaugi când faci piure de cartofi

Piureul de cartofi este rețeta cu care nu dai greș atunci când ai nevoie de o garnitură ușoară și simplu de preparat. Cea mai veche rețetă de piure de cartofi se găsește în The Art of Cookery (Arta Gătitului), carte redactată în anul 1747 de Hannah Glasee.

În acele vremuri, piureul se făcea doar cu leguma de bază, cartoful căruia i se mai adăugau lapte, unt și sare. În prezent, rețetele s-au diversificat, astfel că la piureul de cartofi clasic pot fi adăugate numeroase alte ingrediente, precum ierburi (în special pătrunjel și oregano), condimente  (nucșoară, boia sau usturoi) sau alte legume (cum ar fi ceapa), brânză, slănină, smântână.

Într-o variantă franceză, de exemplu, în compoziție se folosește și gălbenuș de ou. Acesta îi va da preparatului un plus de cremozitate.

Citește și: Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Cea mai delicioasă rețetă de piure. Așa va ieși cremos

Pentru un piure cremos și extrem de delicios ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cremă de brânză

Mod de prepaprare

Pune pe foc o oală cu apă și adaugă puțină sare în ea. Între timp, curăță cartofii de coajă, iar când apa începe să fiarbă, pune-i în oală.

Separat, într-un alt recipient, pune laptele și untul și lasă ingredientele pe foc până când amestecul ajunge la punctul de fierbere. Când cartofii sunt fierți, scurge-i bine de apă și pasează-i cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure.

Citește și: Cei mai buni cartofi pentru un piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul

Adaugă peste cartofi câte un polonic din amestecul de lapte și unt și amestecă ușor cu un tel în acest timp. Pune lichid până când obții consistența dorită.

La final, adaugăm ingredientul secret: crema de brânză. Amestecăm bine până cât se omogenizează totul.

Piureul nu trebuie să fie nici prea ferm, nici prea lichid. Adăugăm apoi sarea și piperul după gust și piureul este gata.

Așa vei obține un preparat foarte gustos și cremos.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *