Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea de la ardeii umpluți. Trucul folosit de Sorin Bontea care îi face super gustoși

Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea de la ardeii umpluți. Trucul folosit de Sorin Bontea care îi face super gustoși

Sigur ai deja la îndemână în bucătărie ingredientul perfect pentru a schimba aroma ardeilor umpluți, gătiți toamna. Celebrul bucătar Sorin Bontea a dezvăluit ce adaugă în carne pentru ca rezultatul final să fie unul savuros. Află în rândurile de mai jos cum prepară Chef-ul acest fel de mâncare.

Ce adaugi în carnea pentru ardei umpluți

Ardeii umpluți reprezintă un fel de mâncare des preparat de gospodine toamna. Ai toate ingredientele la îndemână pentru a găti acest preparat. În plus, prospețimea ingredientelor poate să ofere rezultatului final un gust pur și simplu savuros, specific acestui sezon al anului.

Dacă și ție îți plac ardeii umpluți, dar simți că le lipsește ceva din compoziție, ai ajuns la locul potrivit. EGO îți explică ce ingredient trebuie să adaugi în carne, pentru ca rezultatul final să aibă gustul din restaurantele tradiționale. Iată ce folosește Sorin Bontea când gătește ardei umpluți!

Chef-ul Sorin Bontea adaugă întotdeauna în carnea pentru ardeii umpluți cimbru. Este un ingredient des utilizat în diverse tipuri de mâncare, pentru a le stimula aroma și a intensifica gustul preparatului. Concentrat, cu note ascuțite de lemn, dar și florale, parfumul cimbrului este perfect pentru ardei.

Rețeta lui Sorin Bontea de ardei umpluți

Ingrediente:

  • ardei grași;
  • 40 grame orez (la 100 grame carne);
  • ceapă, după gust și preferințe;
  • carne tocată de porc;
  • pastă de tomate;
  • condimente: sare, piper, cimbru;
  • ulei de floarea-soarelui/măsline.

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul la încins într-o tigaie.
  2. Se curăță, se spală și se toacă ceapa.
  3. Se adaugă ceapa în ulei și se călește până devine aurie.
  4. Se o lingură de pastă de tomate deasupra cepei.
  5. Se adaugă orezul în tigaie și se lasă amestecul la călit 1 minute.
  6. Se lasă compoziția la răcit, în timp ce se pregătește carnea.
  7. Se pune în carne sare, piper și cimbru și se amestecă compoziția.
  8. Se spală și se pregătesc ardeii pentru a fi umpluți.
  9. Se formează un amestec din două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, sare și piper.
  10. Se umplu ardeii cu compoziția pe bază de carne și orez.
  11. Se pun ardeii într-o tigaie cu puțin ulei încins și se lasă la prăjit cât să prindă culoare.
  12. Se pune sosul de roșii, după ce a dat în foc, peste ardei.
  13. Se bagă ardeii la cuptor, la 170 de grade, până când fierb foarte bine.

Rețeta lui Sorin Bontea pentru ardeii umpluți este apreciată de multe gospodine. Bucătarul nu respectă anumite cantități, ci pune ingredientele pentru compoziția după ochi. La ardeiul umplut pune, în general, o cantitate mai mare de orez. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *