Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată

Trucul folosit de bucătarii iscusiți
Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată

Sarmalele și chifteluțele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Ele pot fi preparate în orice perioadă a anului și sunt foarte sățioase și gustoase. Pe internet există sute de rețete pentru carnea tocată, dar niciuna nu este ca aceasta. Încearc-o și nu vei regreta. Iată ce ingredient special trebuie să adaugi în compoziție. Bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul!

Ce ingredient special trebuie să adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe

Este extrem de important să știi cum să pregătești carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe, fiindcă în ea constă tot farmecul acestor preparate extrem de îndrăgite de către români.

Dacă respecți câteva reguli simple, la final vei avea parte de niște sarmale și de niște chifteluțe foarte savuroase. Potrivit bucătarilor iscusiți, aceste două preparate ies mult mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient special.

Este vorba despre zahăr. Da, ai auzit bine! Acest ingredient îmbunătățește radical gustul și textura sarmalelor și chiftelelor. Ele vor ieși foarte fragede, iar zahărul nu se va simți deloc.

Totuși, specialiștii în arta gastronomiei atrag atenția să nu exagerezi cu acest produs, astfel că cel mai bine ar fi să adaugă doar o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată.

Citește și Cât zahăr se pune la gemul de caise, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine!

Adauga zahar in carnea tocata pentru sarmale si chiftelute
Adauga zahar in carnea tocata pentru sarmale si chiftelute

Cea mai bună rețetă de chifteluțe

Ingrediente

  • 350 de g de varză albă
  • 170 de g de morcovi
  • 140 de g de ceapă
  • trei linguri de griș
  • trei linguri de fulgi de ovăz
  • 260 de g de cartofi
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • pesmet
  • o lingură de amidon
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Se taie varza proaspătă în bucăți mari, se scufundă în apă clocotită și se gătește timp de 5 minute. Se clătesc bine morcovii, se curăță și se dau prin răzătoare. Se curăță ceapa de coajă și se taie în cubulețe mici.

Mai departe, se călăsesc morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Ulterior, se pun în robotul de bucătărie legumele și varza și se lasă până se omogenizează totul.

Acum, cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoare. Ulterior, se adaugă peste legumele pisate. Deasupra se pune o lingură de amidon, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul. Se amestecă totul și se lasă deoparte timp de o jumătate de oră.

După ce s-a scurs acest timp, se formează chiftele, se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ingredientul prin care trebuie să dai chiftelele înainte de a le pune în tigaie. Așa ies aurii și pufoase!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *