Ioana Cosma, despre greutățile unei femei în lumea bărbaților: „Fotbalul nu mai este apanajul exclusiv al lor” VIDEO EXCLUSIV

Ioana Cosma și-a făcut loc cu brio în lumea bărbaților
Ioana Cosma, despre greutățile unei femei în lumea bărbaților: „Fotbalul nu mai este apanajul exclusiv al lor” VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii EGO Life, prezentatoarea emisiunii Playsport Review a detaliat cum a fost parcursul carierei sale în lumea fotbalului, a bărbaților. Ioana Cosma susține că a trecut vremea în care aceștia aveau monopol în sport și că femeile au început să joace și să vizioneze mult fotbal.

Cum și-a făcut Ioana Cosma loc în lumea bărbaților

Ioana Cosma și-a descoperit marea pasiune încă de când era doar un copil de-o șchioapă. A consumat fotbal „pe pâine” de la 5 ani iar acum se mândrește că a reușit să facă față presiunilor din acest domeniu uneori nemilos, mai ales cu femeile care îndrăznesc să fie mai bune decât bărbații.

„În momentul în care mi s-a oferit posibilitatea să comentez la un asemenea nivel, am zis DA, am spart o barieră. Ești asumat, faci un lucru și măcar ști că ai deschis o portiță pentru restul lumii”, a spus prezentatoarea în cadrul emisiunii EGO Life.

Jurnalista a dezvăluit că nu a fost ușor să își facă loc în lumea bărbaților, așa cum se credea mai demult. Abia după ce a prins suficientă încredere în ea și în abilitățile sale a reușit să le țină piept celor care au considerat, și poate că încă o fac, că este o jignire ca o femeie să fie atât de interesată de fotbal, ba chiar să îl și trateze și comenteze într-un mod atât de profesionist și la nivel înalt.

„Așa a fost multă vreme. Femeile nu aveau dreptul. Era o ofensă, unii consumatori de fotbal au considerat ofensator că o femeie a comentat Euro 2020. . Totdeauna i-am rugat pe bărbații aceștia care spun le reamintesc că există fotbal feminin. Pe stadioane sunt și femei. Deci fotbalul nu mai este apanajul exclusiv al bărbatului. Bărbații l-au inventat, așa este, dar în ziua de azi joacă și femeile. Și femeile sunt pasionate de fotbal”, a explicat Ioana Cosma.

Ioana Cosma, despre noul proiect din viața ei

După ce celebra jurnalistă sportivă Ioana Cosma a încheiat colaborarea de zeci de ani pe care o avea cu Pro TV, a decis că trebuie să facă o schimbare, însă nu foarte drastică, pentru că pasiunea sa pentru sport o cheamă de fiecare dată.

Așadar,  din 21 august, Ioana Cosma prezintă emisiunea PlaySport Review. Pasionații de sport își pot da întâlnire cu știrista în fiecare luni de la ora 09:30, pentru a fi la curent cu ultimele informații, meciuri și clasamentul din SuperLiga României, dar și pentru a dezbate cele mai importante subiecte din lumea sportului național și internațional.

Emisiunea Ego Life se difuzează în fiecare miercuri de la ora 20:00, pe site-ul www.ego.ro, Facebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *