Ion Dichiseanu ar fi împlinit azi 89 de ani. Simona Dichiseanu nu face parastas, ci îl serbează, ca odinioară: ”Am pregătit preferatele lui, ciorbă de perișoare și plăcintă cu dovleac”. Exclusiv

Pe fotoliul lui Dichi stă acum doar fiica lui, Ioana: ”Ea spune că acolo se simte bine!”

Ion Dichiseanu, marele nostru actor, care s-a stins din viață pe 20 mai 2021, ar fi împlinit astăzi 89 de ani. Simona Dichiseanu, femeia pe care el a adorat-o, până în ultima clipă a vieții, și fiica lor, Ioana, au pregătit o masă îmbelșugată, ca odinioară, cu mâncarea lui preferată, ciorbă de perișoare și plăcintă cu dovleac. În exclusivitate pentru Ego.ro, solista Simona Dichiseanu ne-a povestit despre toate aceste pregătiri făcute în amintirea artistului, despre fiica Ioana, o talentată cântăreață de muzică fado, dar și despre nepoțica Anastasia, căreia și ei îi place să fie pe scenă, în lumina reflectoarelor: ”E polivalentă ca bunicul ei!”.

”Azi ar fi fost ziua de naștere a lui Dichi, așa că îl sărbătorim, ca odinioară”

Simona Dichiseanu, solista pe care Ion Dichiseanu a iubit-o enorm, ne-a dezvăluit ce pregătiri a făcut pentru această zi, când artistul ar fi împlinit 89 de ani. Întreaga familie se va strânge în jurul mesei, ca pe vremuri, când nimic nu le tulbura fericirea:

”Mă mai întreabă lumea dacă facem parastas, dar azi ar fi fost ziua de naștere a lui Dichi, așa că îl sărbătorim, ca odinioară. Ne gândim la el, povestim, ne amintim de toate glumele lui, de cum decurgeau aceste întâlniri în familie. Am pregătit și mâncarea lui preferată, ciorbă de perișoare și plăcintă cu dovleac și cu mere. Am păstrat în casă fotoliul lui, unde îi plăcea să stea, să se odihnească. Acum e al Ioanei, ea spune că acolo se simte bine”.

Ion Dichiseanu, alături de Ioana și de Simona
Ion Dichiseanu, alături de Ioana și de Simona

”Când vorbea despre Ioana, lui Dichi îi dădeau lacrimile, și-a dorit tare mult un copil”

Simona ne-a povestit, pentru Ego.ro, și despre bucuria trăită de Ion Dichiseanu, când a aflat marea veste că va fi tătic și că va avea o fetiță:

”Între el și Ioana a fost mereu o legătură specială, pentru că așa se întâmplă, în general, fetele sunt mai atașate de tați, așa am fost și eu atașată de tatăl meu. Dar nu au fost complici, nu au avut niciodată secrete, noi trei ne amuzam, Ioana ne spunea tot, niciodată nu ne-a mințit. Când vorbea despre Ioana, lui Dichi îi dădeau lacrimile, și-a dorit tare mult un copil. Dichi nu mai credea în Dumnezeu până să se nască Ioana, pentru că trecuse printr-o tragedie, ambii părinți i-au murit de cancer, pe când el avea doar 17 ani, așa că își pierduse credința. Însă, după ce am rămas însărcinată, el s-a schimbat la 180 de grade. Dichi a și scris atunci o poezie frumoasă pe care Ioana o va publica în cartea pe care o pregătește, împreună cu soțul ei, Adrian, și unde vor fi adunate multe secrete ale familiei”.

”Drepturile de autor nu sunt pe măsura valorii lui”

Referitor la drepturile de autor, din difuzarea filmelor în care Ion Dichiseanu a jucat, și nu-s deloc puține la număr, Simona Dichiseanu ne-a declarat, pentru Ego.ro, că nicidecum nu sunt pe măsura celebrității artistului. Dar, pentru familie, nu banii sunt importanți:

”Drepturile de autor se moștenesc de copii. Nu sunt pe măsura valorii lui, dar ce mai contează? El rămâne în inimile românilor, acolo a rămas și ne bucurăm când oamenii își aduc aminte cu drag de el”, ne-a mai declarat Simona Dichiseanu.

Marele artist va rămâne în istoria filmului românesc și cu rolul lui Pierre Vaillant, din serialul de televiziune ”Toate pânzele sus!”.

A jucat în ”Toate pânzele sus!”
A jucat în ”Toate pânzele sus!”

Fiica și nepoțica lui Ion Dichiseanu au moștenit talentul regretatului artist

Simona Dichiseanu ne-a vorbit și despre fiica ei, Ioana, o talentată artistă, dar și despre nepoțica Anastasia, care adoră să cânte și să danseze:

”Da, nepoțica dansează, e polivalentă, ca bunicul ei. Acolo, la mare, unde eu cânt de 7 ani, la Hotelul Afrodita din Venus, domnii care au acest hotel au trecut-o și pe Ioana pe afiș, vara trecută, așa că am cântat împreună. Iar în timp ce noi cântam, nepoțica și-a dorit să danseze pe scenă, alături de noi, ne-am bucurat că i-a plăcut. Ioana, fiica mea și a lui Dichi, are o voce foarte bună. Și Mirabela Dauer a declarat recent că Ioana e o talentată interpretă de muzică fado, gen muzical pe care l-a abordat la sugestia soțului ei. Ioana cântă foarte corect în portugheză. Și pe plan muzical vom veni cu multe surprize, dar mai întâi pregătim cartea despre Dichi”, ne-a mai spus Simona Dichiseanu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *