ÎPS Teodosie nu se dezminte şi face o nouă declarație incredibilă. Ce a putut să spună despre femeile căsătorite

Mulţi îşi vor ieşi din minţi când vor auzi!
ÎPS Teodosie nu se dezminte şi face o nouă declarație incredibilă. Ce a putut să spună despre femeile căsătorite

În ultima vreme, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a făcut o serie de declarații controversate despre femei. Spre exemplu, acesta a spus că ele sunt vinovate de păcat și că ”dacă nu ar fi păcătuit, nu ar fi născut în dureri”. Acum, Arhiepiscopul Tomisului revine cu o nouă afirmație șocantă. Vezi mai jos ce a putut să spună despre femeile căsătorite!

ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată la adresa femeilor

Arhiepiscopul Tomisului a stârnit din nou controverse cu o declarație recentă despre femeile căsătorite. Într-o emisiune la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a afirmat că acestea nu ar trebui să umble cu capul descoperit.

În opinia lui, ele ar trebui să folosească o pălărie sau o bască pentru a se acoperi. ”Acoperiţi-vă cu ceva capul”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, conform celor de la News.ro.

”O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit”

Declarația sa a venit ca răspuns la o întrebare pusă de o femeie căsătorită care a dorit să știe cum să procedeze în cazul în care vrea să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, dar familiei îi este rușine de acest lucru.

ÎPS Teodosie a fost clar în răspunsul său: ”Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a subliniat el.

Citește și Ce avere impresionantă are ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Deține proprietăți de milioane, conform declarației sale de avere!

Cum se apară Arhiepiscopul Tomisului în fața celor care-l acuză de discriminare

În urmă cu ceva timp, ÎPS Teodosie a explicat că aceste declarații nu sunt discriminatorii, ci reflectă statutul bărbatului și al femeii în contextul religios.

”Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat el.

Într-o altă emisiune, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie divorțată. Răspunsul său a fost la fel de controversat: „Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis ÎPS Teodosie.

Aceste declarații au generat dezbateri aprinse în spațiul public, atât în rândul credincioșilor, cât și al criticilor Bisericii Ortodoxe. Mulți consideră că astfel de afirmații perpetuează stereotipurile și inegalitățile de gen, în timp ce susținătorii ÎPS Teodosie cred că el doar reafirmă învățăturile tradiționale ale Bisericii.

Citește și Machiaj pentru femeile de peste 50 de ani. Ce culori recomandă specialistul și ce nuanțe e bine să evite: “Pot crea un efect de față tristă”!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *