Irina Loghin a descoperit elixirul tinereții! Artista în vârstă de 83 de ani susține că nu există zi în care să uite de el. Vedeta are un întreg ritual pe care îl face zilnic și la care nu ar renunța niciodată.
Irina Loghin își prepară în fiecare dimineață o băutură pe care o consideră extrem de importantă pentru sănătatea sa. Cântăreața spune că întreaga sa energie și sănătatea vin dintr-o alimentație bine stabilită.
„Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un fel de ceai de cătină. O dau prin blender (n.r. – cătina), o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună”, a povestit Irina Loghin într-o emisiune TV.
“Regina muzicii populare” bea elixirul tinereții și se menține într-o formă de zile mari, ținând cont de și de alte lucruri importante zi de zi: cruditățile, sucul de cătină, dar și mișcarea. Irina Loghin spune că face sport zilnic, timp de o oră jumătate, două.
Irina Loghin nu mai consumă carne de aproximativ 50 de ani. Artista susține că niciodată nu i-a plăcut carnea. “Regimul alimentar a contat foarte mult, la fel și mișcarea”, spune ea.
O intoxicație a determinat-o pe Irina Loghin să renunțe definitiv la carne, după ce a ajuns de pe scenă direct la spital.
“Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… (…) Am comandat un grătar de vită. Am făcut o intoxicație mare… (…) M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.
Se întâmpla prin 79 și mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale”, a povestit Irina Loghin.
Cătina conține vitaminele A, B, E, K, dar și fosfor, magneziu, fier și potasiu. De asemenea, are un nivel mai mare de betacaroten decât morcovul.
Cătina este considerată antiinflamator și cicatrizant. De asemenea, uleiul de cătină ajută la scăderea nivelului colesterolului, dar și în afecțiuni circulatorii și hepatice, scrie csid.ro.