Istoria casei de modă Dior. Cum a ajuns fiul unui producător de îngrășăminte unul dintre cei mai de succes creatori de modă

Află istoria casei de modă Dior!

În zilele noastre, Dior, celebra companie franceză de bunuri de lux, este condusă și controlată de omul de afaceri Bernard Arnault. Dar de unde a pornit totul?  În acest articol îți vom prezenta istoria casei de modă Dior. Iată cine a dat viață acestui proiect de un succes incredibil!

Descoperă istoria casei de modă Dior

Istoria casei de modă Dior a început chiar în momentul în care Christian Dior a intrat pe scena modei. Odată cu el, lumea haute couture s-a schimbat pentru totdeauna.

De decenii întregi, acest brand este o adevărată referință în lumea modei, o regalitate a modei. De fapt, unul dintre puținii giganți haute couture care au devenit cunoscuți în întreaga lume.

Istoria casei de modă Dior a început cu Christian Dior, unul dintre cei mai mari designeri haute couture care au trăit vreodată. În urmă sa a lăsat o moștenire remarcabilă de care ne bucurăm și astăzi.

Istoria casei de moda Dior 5
Christian Dior

Cine a fost Christian Dior

Istoria brandului nu ar atrage atât de multă atenție dacă nu ar fi fost vorba de îndrăgitul său fondator, al cărui nume încă îl poartă. Christian Dior a fost un designer francez, născut în 1905 în Granville, un oraș de coastă din sudul Franței.

Originea brandului Christian Dior nu a fost bazată pe modă. De fapt, tatăl său a fost un producător de succes de îngrășăminte. La un moment dat, însă acesta și-a luat toată familia și s-a mutat în Paris.

Astfel, Christian Dior și-a petrecut întreaga tinerețe acolo, visând la artă. Însă, tatăl său își dorea ca fiul lui să se facă diplomat. Prin urmare, l-a presat pe Christian Dior să se înscrie la Școala de Științe Politice.

Christian Dior şi-a urmat pasiunea pentru artă

Cu toate astea, tânărul și-a urmat pasiunea pentru artă și a început să facă primele schițe de haine. Mai mult, acesta își vindea lucrările, deși nu avea nevoie neapărat de bani, făcând parte dintr-o familie înstărită.

La un moment dat, însă, Christian Dior se vede nevoit să apeleze la tatăl său pentru a-și deschide o galerie de artă. Acesta acceptă, dar îi pune și o condiție: să nu o prezinte ca fiind a familiei, pentru a nu face numele Dior de rușine.

Din păcate, însă, galeria nu face față cheltuielilor și se închide după doar trei ani. Cu toate astea, Christian Dior nu renunță la visul său și continuă să facă schițe de haine.

Astfel, în anul 1938, acesta ajunge să lucreze pentru designerul Robert Piguet. Totuși, după doi ani, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, Christian Dior se vede nevoit să se înroleze în armata franceză, așa că își întrerupe activitatea până în 1941. În acel an, revine la Paris și începe să lucreze cu Lucien Lelong, iar ascensiunea sa în lumea modei continuă.

Momentul înființării casei de modă

În anul 1946, Christian Dior are o întâlnire cu omul de afaceri Marcel Boussac, iar acesta îi propune să preia ca designer casa sa de modă. Însă, Dior îl convinge pe afacerist să devină finanțatorul său pentru o nouă casă de modă, sub alt nume, cu alte influențe. Așa se naște Maison Christian Dior pe Avenue Montaigne 30. Christian Dior s-a diferențiat de toți ceilalți designeri.

Hainele pe care el le crea nu se rezumau doar la culoare și formă, ci aveau ca esența feminitatea însăși. Treptat, Dior a devenit una dintre cele mai puternice case de modă din lume. Vedete precum Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor și Rita Hayworth s-au numărat printre femeile care au contribuit la propulsarea numelui Dior.

Citește și Cât costă hainele create de Albert Iovan. Cum arată colecția de modă pentru tineri VIDEO EXCLUSIV!

Care sunt cele mai emblematice parfumuri ale lui Christian Dior?

În 1947, Christian Dior și-a lansat și o linie de parfumuri cu Miss Dior, un parfum numit după sora designerului. Printre primele parfumuri ale brandului s-au numărat nume precum Diorama, lansat în 1948, Eau Fraiche în 1955 și altele precum Diorissimo, lansat în 1956 și cunoscut ca fiind parfumul preferat al Prințesei Diana.

În 1966, marca a lansat primul său parfum pentru bărbați, Eau Savage. La începutul anilor 1970, linia de parfumuri a mărcii a început să se extindă, lansând seria de parfumuri Diorella, urmată de o serie cu Dioressence. În 1999, au fost lansate parfumuri precum Lily și Lily Dior, precum și celebrul parfum J’adore, pentru care Charlize Theron a fost imaginea ani mai târziu.

Linia de parfumuri Eau Sauvage a Dior a început să se extindă după anul 2000, creând seria emblematică Sauvage, iar marca l-a ales pe actorul Johnny Depp ca ambasador al acesteia. Miss Dior, de la lansarea sa, a fost unul dintre cele mai reinventate parfumuri Dior, Natalie Portman fiind aleasă să fie imaginea celor mai recente lansări.

Citește și Dana Budeanu face o avere din modă. Cât costă o rochie creată de designer, sumele sunt piperate!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *