Iubirea durează 3 ani sau chiar mai mult? Când vine vorba despre dragostea intensă pe care o simți pentru cineva la începutul relației, mai multe studii au indicat că nu durează mai mult de 2 sau 3 ani.
Așadar , se pare că „Dragostea durează 3 ani” nu este doar titlul unei cărți a lui Frédéric Beigbeder sau al filmului bazat pe aceasta. Adevărul este cu siguranță, mult mai complex de atât. Când cineva spune că dragostea durează trei ani, face și o referire la o teorie biochimică.
Se pare că divorțul are loc cel mai frecvent după trei ani de conviețuire. În termeni biochimici, dragostea este o combinație de oxitocină, dopamină, prolactină, noradrenalină și luliberină. Sentimentele intense de fericire sunt eliberate de fenetilamină, în timp ce sensibilitatea este asociată cu endorfinele.
Totul depinde de cuplu. Fiecare poveste de dragoste este diferită și specifică pentru fiecare. Există multe elemente care trebuie luate în calcul atunci când vrei să faci o relație să dureze sau să se încheie. Cel mai important lucru este să continuați să mențineți aprins interesul unuia pentru celălalt.
Oricine își dorește o relație armonioasă. O astfel de legătură sănătoasă este una care ne îmbunătățește viața, ne inspiră să fim mai buni și ne permite să trăim în sincronizare cu partenerul nostru de viață. Iată care sunt pașii esențiali pentru a construi și pentru a menține o relație amiabilă.
În loc să cauți pe cineva care să te împlinească, începe cu a-ți construi o viață care este deja împlinită. Schimbă-ți modul de gândire și fă orice te face să te simți bine. Oferă-ți ție ceea ce vrei să primești de la alții. Mai degrabă, decât să te înconjori de prieteni pentru a alunga singurătatea, învață cum să fii singurș și fericită. Încurajează-ți propria armonie interioară și urmărește ce atrage aceasta în viața ta. Persoanele bine intenționate vor apărea în mod natural în viața ta.
O bună comunicare este esențială pentru o relație armonioasă. Învață cum să comunici bine punând pe primul loc bunătatea, respectul și compasiunea. Exprimarea nevoilor și a dorințelor într-un mod cât mai plăcut, ajută la construirea armoniei în cuplul tău. Întotdeauna alege să vorbești despre ceea ce simți și ceea ce îți dorești. Nu lăsa nemulțumirile să se adune, pentru că vor crea tensiuni și conflicte.
Încercarea de a-ți schimba constant partenerul nu va duce decât la dizarmonie. Când îl accepți pe celălalt așa cum este, cu diferențele și ciudateniile lui, creezi o atmosferă prielnică pentru o relație armonioasă. Acest lucru nu înseamnă ignorarea problemelor relaționale care trebuie abordate. Înseamnă recunoașterea caracteristicilor de bază ale personalității lui, care îl definesc.
Atât de mulți oameni cred că scuzele sunt un semn de slăbiciune. Foarte eronat. A-ți cere scuze, înseamnă că îți asumi responsabilitatea pentru orice neînțelegere sau greșeală pe care ai făcut-o. Într-o relație pașnică, cel care a greși își cere rapid scuze și se asigură că nu se agață de răni mai vechi.
Eliberează-te de o relație care nu te împlinește. A rămâne alături de cineva care vezi că nu se potrivește cu tine este doar o amăgire și o pierdere de timp. Îți îndepărtează forța de energie pozitivă și ocupă un spațiu emoțional valoros în inima ta.
Renunță fără regrete la un partener nepotrivit și fii împăcată cu experiența avută. Odată ce ai făcut acest lucru, inima ta este deschisă către relații armonioase.
Citește și funcționează sau nu ultimatumurile în cuplu? Cum influențează de fapt o relație