Jorge a ales să-și crească fiul de cinci ani după alt gen de parenting. „Eu vreau să facă și ceea ce nu-i place”. VIDEO EXCLUSIV

”Vrea doar la activități individuale. Și psihologul mi-a spus să nu-l forțez”
Jorge se numără printre acele persoane publice care încearcă zilnic să-și depășească limitele și să învețe ceva nou. De aceea participă în continuare la cursuri de dezvoltare personală, dar și profesională, și încearcă să pună mereu în practică. Jorge a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că și-a schimbat astfel chiar și modul în care își crește copiii, iar fiul lui, David, are parte de un alt gen de parenting decât cel aplicat în cazul fiicei sale, Karina.

”Cred că trebuie să înființăm mai multe cluburi de schimbare de mentalitate”

În timp ce alți părinți încearcă să-și protejeze cât mai mult copiii, mai ales în primii ani de viață, Jorge încearcă să-i explice lui David, în vârstă de 5 ani, că viața nu este tocmai roz și că sunt momente când o să și piardă, nu doar o să câștige, așa că trebuie să se învețe și cu eșecuri, dar mai ales trebuie să învețe că nu tot timpul va face doar ce îi va face plăcere. Jorge a ajuns la această gândire după multe cursuri și cărți despre psihologie. Nu regretă că nu a făcut asta din copilărie și că abia după 30 de ani și-a deschis astfel mintea.

„Eu cred că părinții noștri au făcut maxim din ce au putut face în perioada respectivă. Trebuie să înțelegem, realist vorbind, perioada prin care ei au trecut, lipsa de informație, îngrădirea libertății că până la urmă despre asta a fost vorba. Poate exagerez, dar chiar așa este. Până la urmă chiar nu aveai pic de perspectivă, oricât de mult și-ar fi dorit asta. Cine s-ar fi gândit în anii respectivi, că și atunci erau oameni care făceau bani, dar nu toți au știut ce să facă cu ei, tocmai din lipsa de educație financiară”, ne-a povestit artistul.

”Eu nu vreau să devenim occidentali, eu vreau să devenim o Românie mai creativă, mai inventivă”

Tocmai de aceea, nu are nici cel mai mic de regret, privind în urmă, ci doar un pic de dezamăgire asupra faptului că românii încearcă să se complacă în anumite situații decât să caute o rezolvare. 

„Nu cred că este ceva ce putem să regretăm, cred că în fiecare zi este momentul zero să începem o mentalitate diferită. Eu nu vreau să devenim occidentali, eu vreau să devenim o Românie mai creativă, mai inventivă, mai adaptată la tot ce se întâmplă internațional. Eu asta îmi doresc. Eu nu îmi doresc să fiu ca alții, îmi doresc să fiu ca noi, românii, dar mult mai buni. Pentru că de aici, din România, au plecat nume atât de mari și atât de mulți inventatori, încât eu cred că noi avem o creativitate genială, doar că distracția și golăneala ne-au cam încețoșat un pic creativitatea și cred că trebuie să înființăm mai multe cluburi de schimbare de mentalitate”.

Citește și: Jorge a renunțat la afacerea cu pijamale. În ce domeniu investește acum: „Au intervenit alte business-uri în care ne-am implicat și necesită mult mai mult timp” EXCLUSIV

„E bine pe copil să-l lași să facă ce vrea, dar e bine să-l scoți și din zona de confort”

Dacă în cazul lui și-a dat seama, abia adult fiind, de anumite aspecte ale vieții, Jorge vrea ca fiul lui să știe asta încă din copilărie.
„Eu am o contradicție și vreau să explic cumva acest lucru. Spre exemplu, l-am dus pe David la fotbal și nu i-a plăcut, mi-a zis că sunt prea mulți copii și lui nu îi place. L-am dus la tenis, acolo îi place pentru că este doar el cu antrenorul. Am consultat un psiholog pe ideea asta ca să înțeleg ce se întâmplă, de ce nu vrea în colectivitate. Că nici la dansuri nu a mai vrut, că erau mai mulți. Vrea doar la activități individuale. Și psihologul mi-a spus să nu-l forțez, căci mai târziu o să învețe și jocul în echipă dacă o să vrea”, a mai povestit Jorge pentru EGO.ro
Doar astfel își poate convinge fiul să își dea seama că a nu face mereu ce îți place nu este neapărat un lucru rău.
„E bine pe copil să-l lași să facă ce vrea, dar e bine să-l scoți și din zona de confort pentru că și noi ca adulți trebuie să ieșim din zona de confort. N-ai  cum să evoluezi dacă nu ieși din zona de confort. Eu lui David, oarecum, încerc să-i depășesc limitele pentru că, în viață, când o să ajungă mare, eu nu vreau să facă doar ce îi place. Eu vreau să facă și ceea ce nu-i place pentru că pentru ceea ce nu îți place și totuși faci te ajută să te dezvolți. Ăla este punctul în care tu depășești bariera ta”.

„Aici este greșeala pe care o fac mulți. Spun să facem doar ce ne place în viață”

De altfel, din punctul lui de vedere, din ce în ce mai mulți români ar trebui să îmbrățișeze această idee și să nu-și mai plângă de milă atunci când ajung în situații din care cred că nu mai au scăpare.
„Aici este greșeala pe care o fac mulți. Spun să facem doar ce ne place în viață. Eu m-am auzit pe mine vorbind ani de zile, că eu fac doar ce îmi place, eu fac ce vreau. Am fost un bou. Nu trebuie să faci doar ce îți place. Ești norocos dacă 70% faci ce îți place, dar 30 % forțează-te, fă ce nu îți place. Du-te duminica dimineața cu mama la cumpărături, dacă te roagă să te duci cu ea, du-te cu copilul în ploaie să te bălăcești, chiar dacă nu îți place, ieși din zona de confort. Că ceva bun sigur iese din asta pentru că îți antrenezi creierul să iasă din zona de confort”, a mai declarat Jorge pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *