La cât timp se schimbă periuța de dinți. Detaliul care îți arată clar că trebuie să înlocuiești

La cât timp se schimbă periuța de dinți. Igiena orală corect realizată reprezintă un adevărat ajutor pentru imunitate și pentru sănătatea generală a organismului
La cât timp se schimbă periuța de dinți. Detaliul care îți arată clar că trebuie să înlocuiești

La cât timp se schimbă periuța de dinți, pentru a nu vă pune sănătatea în pericol. De cele mai multe ori, schimbarea periuței de dinți nu este chiar un obicei des întâlnit în casele românilor. Unii nu o fac din comoditate, alții pentru că nu consideră necesar sau nu își permit. Însă, puțini sunt cei care știu cât este de important să vă schimbați periuța de dinți la o anumită perioadă.

La cât timp se schimbă periuța de dinți. Cât o poți folosi, de fapt

Igiena orală corect realizată reprezintă un adevărat ajutor pentru imunitate și pentru sănătatea generală a organismului nostru. Este foarte necesar să vă schimbați periuța, mai ales că aceasta poate strânge în timp, miliarde de bacterii ce vă vor afecta dantura.

Pentru a ne asigura că avem o dantură frumoasă și lipsită de afecțiuni este necesar să folosim o periuță de dinți potrivita pentru noi și să avem grijă să o înlocuim la trei luni.

Câte bacterii se găsesc în periuța de dinți

  • În periuța se găsesc peste 100 de miloane de bacterii, inclusiv E.coli si stafilococi.
  • Folosirea regulată a periuței de dinți nu produce afecțiuni severe. Trebuie doar s-o schimbi, de îndată ce perii se tocesc.
  • Astfel că, este bine de știut să înlocuiți periuța veche cu una nouă o data la trei luni.

Cum să îngrijiți periuța de dinți

  • Modul în care se păstrează periuța de dinți ne ajută să eliminăm riscurile afecțiunilor bucale
  • Păstrarea periuței într-un mod corect este la fel de importantă precum schimbarea periodică.
  • În ceea ce privește depozitarea periuțelor de dinți, putem vorbi despere o multitudine de opțiuni atât pentru depozitarea de acasă, cât și pentru călătorii.
  • Este bine de știut că protecții de plastic sau recipientele ermetice pot duce la acumularea bacteriilor din cauza umidității.

De asemenea, este recomandat ca în timpul călătoriilor să se recipiente pentru transportarea periuței de dinți pentru a evita contactul direct dintre periuță și alte obiecte, praf sau bacterii.

La cat timp schimbi periuta de dinti și cum o cureți corect

„Este recomandat ca după ce folosim periuța de dinți să avem grijă ca aceasta să fie foarte bine clătită cu apă din abundență astfel încât să poată fi eliminată toată cantitatea de pasta de dinți de pe suprafața acesteia.

Cu cât periuța de dinți este îmbibată în apă mai mult timp, cu atât este un mediu mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, după clătirea periuței de dinți este indicat să o scuturăm foarte bine, în acest fel putem elimina surplusul de apă și putem grăbi uscarea acesteia. De asemenea, este necesar să așezăm periuța de dinți în poziție verticală pentru a permite scurgerea apei după fiecare utilizare”, explică specialistul în domeniu.

Ce nu știați despre periuța de dinți

Pe vremea egiptenilor, aceștia foloseau pe post de perie pentru dinți o bucată subțire dintr-o crenguță de copac sau arbust.

Egiptenii obișnuiau să mestece astfel de bețisoare încă din anul 3.000 înainte de Hristos. Un mileniu si jumatate mai tarziu, în China, s-a inventat periuta de dinți. Aceasta era confecționată din bețisoare de bambus sau oscioare, la capatul carora erau atasati peri din păr de porc.

În secolul XX, odata cu inventarea nailonului, s-a trecut la productia comercială în masa a periutelor traditionale. Acestea se găsesc și astăzi în toate magazinele, de la chioscuri pana la hipermarketuri.

„Pe piață există tot atâtea tipuri de periuțe, cât paste de dinți, iar indiferent dacă optezi pentru una electrică sau manuală, ai grijă să te sfătuiești cu un medic dentist. Asta pentru că periajul joacă un rol extrem de important în păstrarea sănătății dentare, evitarea apariției cariilor și a oricăror probleme ce pot necesita tratamente stomatologice complexe și costisitoare”, explică medicul specialist, dr. Leahu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *