La cât va ajunge salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Majorarea care se aplică

Anunțul făcut de premier

Scris de: Daoud Andra

31 May. 2024

La cât va ajunge salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Majorarea care se aplică

Salariul minim brut crește de la 1 iulie 2024, potrivit anunțului făcut de autorități. De asemenea, Guvernul a decis ca România să întroducă salariul minim la nivel european. Când ar urma să intre în vigoare această măsură și ce presupune.

Cât va fi salariul minim de la 1 iulie 2024

A doua jumătate a anului vine cu o majorare a salariului minim pe economie. Începând de la 1 iulie, salariul minim brut va ajunge la 3.700 de lei, după cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu recent. Șeful Guvernului a mai transmis că se va menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor, privind scutirea de taxe pentru cei 200 de lei.

Pe de altă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat recent că Executivul își dorește să sprijine în continuare mediul de afaceri, motiv pentru care și măsurile fiscale adoptate vor fi în concordanță cu această idee.

Vezi și: Ce dezvăluire a făcut Alessandra Stoicescu despre salariul Andreei Esca. Nu a ezitat să spună asta

”S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă. Din discuţiile cu toţi aceşti actori, în momentul de faţă, există un angajament la nivelul coaliţiei, la nivelul Guvernului, ca după această decizie de mărire a salariului minim, de acum înainte, să se stabilează şi să se agreeze mecanismul în funcţie cu cele agreate şi la nivelul Uniunii Europene. Încă o dată, mecanismul între Guvern, sindicate şi patronate, ca salariul minim să fie crescut pe baze clare, principiale, oneste, între toţi actorii din acest segment”, a declarat recent Ciucă.

Ce este salariul minim european

Până la finalul anului, România vrea să introducă și salariul minim european, o inițiativă ce prevede ca pentru aceeași muncă depusă, plata să fie egală. Marcel Ciolacu a declarat vineri, 31 mai, că termenul de implementare pentru salariul european este 15 noiembrie.

Vezi și: Ce a făcut Mihai Morar cu primul salariu, câștigat la 16 ani: „M-am dus și l-am luat pe cel mai scump!” VIDEO EXCLUSIV

”Între timp, la nivel european, familia social-democrată, S&D, prin comisarul Schmidt, social-democrat, comisarul pe muncă, au venit şi avem de aplicat salariul minim european. Deci, cu alte cuvinte, o viziune la nivel european. Părerea mea, să nu mai inventăm noi iarăşi apa caldă şi să mergem pe o viziune europeană, a Uniunii Europeane, care pentru aceeaşi muncă să fie plată egală şi avem termen de implementare, mi se pare, pe 15 noiembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *