La câte grade se coace drobul de miel pentru a fi perfect de Paște. Drobul de miel este preparatul nelipsit de pe mesele românilor, în această zi de sărbătoare. Pentru ca acesta să iasă ca la carte, trebuie să țineți cont de anumite trucuri, descoperite în timp de gospodine. Care este temperatura optimă pentru ca drobul să fie copt suficient.
Drobul este un preparat culinar tradițional românesc și consumat, în general, în perioada sărbătorilor Pascale, alături de alte mâncăruri specifice. La câte grade se coace drobul de miel și care este temperatura optimă.
Există un mic secret de care să țineți cont, atunci când vă apucați de gătit drobul. Pentru ca acesta să fie pufos, trebuie să bateți bine ouăle, înainte de a le adăuga la compoziție. Drobul se coace la cuptor la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute
Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale, având mai multe variante ale rețetei. Sigur că, drobul se poate face și din carne de pui, curcan sau vită. Dacă la drobul de miel puteți folosi prapurur, peste care se pune amestecul de carne, la celelalte variante, folosiți o foaie în aluat.
În lume există un număr de preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre diferențele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc, conform wikipedia.ro.
1 kg măruntaie de miel (ficat, rinichi, plămâni, inimă) sau de pui (ficat, inimă, pipote)
prapur de miel
2 ouă crude
6 fire ceapă verde
1 lingură untură sau ulei după preferință
1 ceapă uscată de marime medie
2 fire usturoi verde
3-4 oua fierte
1 felie de pâine
1 lingură smântână
sare
piper
Primul pas este să spălați organele și prapurul în mai multe ape. Puneți prapurul într-un castron cu apă rece și oțet, cât timp pregătiți compoziția.
Organele de miel se fierb în apă cu sare, luând spuma treptat, până când este nevoie să faceți asta. Le scoateți din apă și le lăsați să se răcească. Dați prin mașina de tocat carne, plămânii, inima, ficatul și alte măruntaie de la miel.
Apoi adăugați ouăle crude, puțin miez de pâine muiat în lapte (după dorință), sare, un praf de piper, smântână și verdeaţă multă. Puneți apoi mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.
Ungeți tava cu untură sau ulei, așezați prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini, pentru a putea fi întors de-asupra. Așa veți acoperi toată umplutura. Puneți o parte din umplutură peste prapur în forma apoi se așază ouăle fierte bine, întregi sau jumătăți, apăsând ușor. Apoi băgați la cuptor.