La câte grade se spală adidașii pentru a fi din nou ca noi. Puțini sunt cei care știu că există tipuri de pantofi care pot fi spălați la mașina de spălat. Adidașii pot ieși ca noi, dacă urmați regulile clare, atunci când decideți să îi curățați la mașina de spălat. Iată mai jos, tot ce trebuie să știți despre cum să spălați adidații în mașină.
Există multe feluri de încălțăminte care se pot spăla în mașina de spălat, însă, trebuie să știți că este interzis să faceți asta cu pantofii care sunt confecționați din țesături pe bază de animale. Nu băgați la mașina de spălat încălțări confecționați din piele de căprioară sau pielea întoarsă. Apa poate deteriora cu ușurință aceste materiale
Adidașii și pantofii confecționați din materiale delicate, cum ar fi satinul sau mătasea, sau cei care sunt împodobiți cu pietricele sau aplicații ar trebui curățați manual.
Pantofii sport sunt adesea confecționați din materiale textile precum bumbacul, nailonul și poliesterul. Drept urmare, le puteți băga la mașina de spălat fără probleme.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți, este să citiți eticheta de pe pantof, pentru a afla dacă se pot băga sau nu la mașina de spălat. Tot pe etichetă veți găsi și la câtegrade puteți face asta.
Dacă pe eticheta de îngrijire a încălțămintei scrie „a se spăla numai manual”, atunci asta trebuie să faceți.
Eticheta va sugera cel mai bun mod de a spăla pantofii în funcție de tipul de țesătură din care sunt confecționați. Așa că, trebuie să o citiți înainte de a lua o decizie.
Dacă pantofii sau adidașii nu pot fi spălați complet (fie în mașină, fie manual), atunci poți folosi o periuță de dinți veche pentru a îndepărta murdărirea.
Introduceți pantofii și șireturile, într-o pungă de rufe din plasă pentru a îi proteja de agățarea în interiorul tamburului. În cazul în care nu aveți un soculeț special, îi puteți băga într-o față de pernă, pe care o legați strâns, pentru ca încălțămintea să nu iasă din cearceaș.
Mențineți temperatura apei la o temperatură mai rece de 30 de grade pentru a preveni ca culorile pantofilor să curgă sau să se estompeze. Folosiți un detergent bun pentru culori. Puneți un capac în tambur înainte de a adăuga prosoapele și apoi pantofii.
Nu este indicat să vă uscați adidații spălați în uscător. Indicat ar fi să îi scoateți la aer, pe balcon sau terasă. Căldura ridicată din uscătorul de rufe poate face ca o parte din lipici să se topească