La ce biserică slujește părintele Constantin Necula și ce studii are unul dintre cei mai mediatizați preoți. Are 51 de ani, iar în ultima vreme a fost o prezență constantă pe micile ecrane. El a dezbătut diverse subiecte legate de cuplu și familie, dar și despre altele. Însă, puțini sunt cei care știu detalii din viața părintelui. Iată la ce biserică slujește părintele Constantin Necula și ce studii are acesta.
Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai cunoscuți preoți de la noi din țară. Are 51 de ani și a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov. De asemenea, a făcut Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna”, din Sibiu.
Ei bine, de-a lungul timpului, Constantin Necula a fost chemat să țină slujbe în mai multe biserici din țară. Însă de cele mai multe ori a fost văzut în lăcașurile de cult din Sibiu. Cert este că acesta nu are o singură biserică în care să țină slujba.
Preotul Constantin Necula a fost duhovnic, încă din anul 1996, până în anul 2006, apoi pe o perioadă de 3 ani a fost preparator universitar. Asta începând din anul 1995 și terminând în anul 1998, dar a fost chiar și Asistent universitar, din anul 1998, până în anul 2002.
Timp de 5 ani a fost apoi și Lector universitar. De asemenea, începând din anul 2002, până în anul 2007, a fost chiar și îndrumător de practică pedagogică pentru redarea religiei.
În prezent, preotul Constantin Necula este doctor în teologie, încă din anul 2004, însă asta nu este tot. Acesta este și Conferențiar universitar, de o perioadă lungă de timp, mai exact din anul 2007, prin urmare, chiar de 15 ani.
Preotul Necula a scris volume de predici, studii, dar și articole de omiletică și catehetică, cărți pentru copii dar și tineret.
Acesta este colaborator cu articole și studii, în nenumărate publicații, atât de la noi din țară, cât și din străinătate.
Părintele Necula a reușit să devină îndrăgit printre oamenii creștini ortodocși, și nu numai atât, datorită conferințelor pe care le susține. De asemenea, el a oferit oferit interviuri în presă, atât în țară, cât și în afara țării.
Primul premiu câștigat de către acesta a fost „Certificatul și Medalia omagială „Gheorghe Lazăr- Întemeietorul învățământului superior în limba română”, acordat de Consiliul Local Avrig și Asociația Prietenii Avrigului, din Sibiu, în anul 2009.
Recent, preotul a fost întrebat dacă credința este un sacrificiu și dacă a avut momente în care și-a dorit să renunţe la această cale?.Acesta a răspuns sincer ce crede despre acest subiect.
„Păi cum altfel poate fi credinţa decât o Jertfă? O jertfă care izvorăşte din Jertfa cea Sfântă pe care tocmai o prăznuim zilele acestea. Credinţa este cruce. La pelerinul din mine, da, aş fi renunţat uneori. La cale, nu. Calea aceasta este demult în toate ale mele”, a declarat părintele Necula.
Am schimbat visurile datorită unui extrem de atent examen medical care mi-a găsit o discromatopie – azi nici nu se mai pune problema unui astfel de defect de vedere ca fiind fundament excluderii pregătirii pentru armată .
Și asta m-a trimis spre chimie-fizică, într-un liceu de Ştiinţe ale Naturii. Profesorilor de acolo i-L datorez pe Dumnezeu cunoscut în lectură, în matematică, fizică şi chimie…Teologia a venit ca un corolar de suflet pentru raţiunea antrenată să gândească.