La ce distanță se plantează varza de toamnă în grădină. Așa vei avea o recoltă bogată

Regula pe care trebuie să o respecți dacă vrei să ai o cultură bogată
La ce distanță se plantează varza de toamnă în grădină. Așa vei avea o recoltă bogată

Varza este o legumă nelipsită de pe mesele românilor. Aceasta este extrem de gustoasă, sănătoasă și mulți preferă să o pună la murat pentru iarnă. Însă, varza este de mai multe soiuri, iar unul dintre ele se recoltează chiar în perioada următoare, când sezonul cald a ajuns la final. În continuare, noi îți explicăm la ce distanță se plantează varza de toamnă în grădina ta, pentru a avea o recoltă bogată.

Iată cum să obții o recoltă bogată de varză de toamnă

Dacă ești iubitor de varză, cu siguranță știi că există un soi care se recoltează toamna, adică chiar în perioada următoare. Așadar, dacă ai o grădină sau un teren, trebuie neapărat să cultivi această legumă delicioasă și sănătoasă în grădina ta.

Astfel, nu vei mai fi nevoit să mergi la piață și să o cumperi de fiecare dată când ți se face poftă de ea. În plus, fiind plantată de tine, vei avea siguranța că mănânci un produs cât se poate de sănătos. Varza de toamnă nu este deloc dificil de cultivat, însă trebuie să ai grijă să respecți câteva reguli esențiale.

Aceste legume au nevoie de soluri ușoare, bogate în materie organică, dar și bine drenate, afânate sau reavene. Prin urmare, experții recomandă solurile argilo-nisipoase, lutoase, aluviale, luto-nisipoase, argiloase sau argilo-lutoase.

De asemenea, este extrem de important să plantezi varza de toamnă la distanțe specifice pentru a te bucura de o recoltă bogată. Astfel, semințele trebuie puse la o adâncime de 0.6-1 cm, iar între plante este obligatoriu să existe o distanță de 2-4 cm.

Citește și Ce să pui pe fundul butoiului de varză murată pentru un gust delicios. Secretul lui Radu Anton Roman ca zeama să nu se tulbere!

Când se seamănă varza de toamnă

Experții din domeniu susțin că semințele acestei plante necesită 10 zile de germinare la o temperatură de 15 grade Celsius si doar șase zile dacă temperatura este mai mică, de 6 grade Celsius.

Totodată, specialiștii spun că varza de toamnă se seamănă între 10 și 15 mai, iar răsadurile obținute trebuie să aibă trei sau patru frunze când se vor planta, adica la circa 40-50 de zile de la răsărire.

Ulterior, între 20 iunie și 5 iulie, se pot planta răsadurile de varza de toamnă în gradină sau în câmp. Însă, trebuie să se țină cont că răsadurile trebuie puse la o distanță de 70 cm între rânduri și de 35 cm între plantele de pe același rând.

După ce plantezi varza de toamnă trebuie să aștepți o săptămână, apoi să verifici răsadurile. Dacă acestea nu s-au prins, poți să le înlocuiești cu altele noi. Pământul trebuie să fie constant umed, pentru ca varza de toamnă să crească sănătos. Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu apă.

Citește și Ingredientul secret pe care să-l pui în butoiul cu varză murată. Schimbă tot gustul, maramureşencele îl folosesc de ani buni!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *