Te-ai întrebat vreodată care este utilitatea găurii de pe mânerul tigăii din bucătăria ta? În materialul de astăzi, EGO îți va explica de ce să ții cont când folosești un astfel de instrument pentru a găti diverse preparate. Cum te ajută acest detaliu, poți afla în rândurile de mai jos.
Dacă nu ești genul de persoană care să gătească foarte des, probabil o oală, o tigaie, două farfurii și câteva tacâmuri îți sunt suficiente în bucătărie. Cu toate acestea, majoritatea româncelor petrec mult timp în această încăpere din locuință, mai mult sau mai puțin din pasiune.
Astfel, multe gospodine au nevoie de o gamă completă și variată de ustensile de gătit, printre care se numără și tigăile. La ora actuală, pe piață există numeroase tipuri de tigăi, fabricate din materiale diferite, pe baza a diverse tehnici, pentru a folosi unui scop bine definit.
Unele tigăi sunt bune la fierberea sucului de roșii, altele la prăjirea ouălor. Există tigăi special concepute pentru a coace clătite și tigăi speciale pentru a prăji friptura. Totul are legătură cu designul vaselor de bucătărie, durabilitatea pe care o prezintă, capacitatea de încălzire, versatilitatea lor și altele.
Majoritatea tigăilor prezintă, însă, un detaliu comun. Dacă îți place să petreci timpul în bucătărie și să gătești, fără îndoială ai observat deja că aceste vase au la nivelul mânerului o mică gaură. Puține sunt tigăile ce nu prezintă acest orificiu. Te-ai întrebat vreodată la ce folosește?
În materialul de astăzi, EGO îți va explica ce utilitate are, de fapt, gaura de la nivelul mânerului tigăii tale. Producătorii nu au realizat-o fără un scop bine definit. Orificul cu pricina poate să îți ușureze munca în bucătărie și să fie, astfel, foarte folositor.
Așa cum probabil ai ghicit deja, gaura de la mânerul tigăii poate fi folosită pentru a depozita ușor aceste vase, în mod organizat, în bucătărie. Cu ajutorul orificiului rotund, poți să amplasezi tigăile din bucătăria ta mai ușor pe suporturi verticale, orizontale sau dintre cele care stau suspendate.
Însă există și o altă utilizare a găurii de la nivelul mânerului tigăii, despre care puține gospodine știu. Data viitoare când gătești și folosești o lingură de lemn pentru a manipula alimentele din tigaie, nu o mai pune deoparte. Introdu lingura de lemn în gaura de la mânerul tigăii.
Orificiul realizat de producătorii de tigăi are rol de suport pentru diverse instrumente de bucătărie, folosite pentru a manipula produsele alimentare. Dacă vei proceda astfel, aragazul nu se va mai murdări la fel de des și vei reuși să menții ordinea.