La ce folosește laptele condensat. Este aur în bucătărie, puține gospodine știu cum se prepară

Iată la ce folosește laptele condensat!
La ce folosește laptele condensat. Este aur în bucătărie, puține gospodine știu cum se prepară

Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevărat dar al naturii, iar omenirea a știut să îl valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit să obținem tot felul de alte produse, cum ar fi brânza, smântâna sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranţă ai auzit şi tu de el. Iată cum poate fi utilizat în bucătărie!

Lapte condensat. Cum se obține acest aliment

Indiferent dacă petreci mult timp în bucătărie sau nu, cu siguranță ai auzit măcar o dată de lapte condensat. Ei bine, în ultimii ani, acest aliment a devenit extrem de popular la noi în țară, fiind utilizat de numeroase gospodine la gătit.

Dar din ce este făcut și la ce folosește laptele condensat? Acest aliment se obține din lapte de vacă gras. Însă, din acesta se extrage mai mult de 50% din volumul de apă. Ulterior, el se îndulcește cu o concentrație mare de zahăr, astfel ajunge la acea textură vâscoasă, lipicioasă și cremoasă.

La ce folosește laptele condensat

Laptele condensat este ”aur” în bucătărie, mai ales dacă adori să faci prăjituri. El se utilizează la prepararea a numeroase deserturi îndrăgite în întreaga lume.

Prin urmare, nu strică niciodată să ai o cutie de lapte condensat prin dulap. Totuși, este bine de știut că acest aliment conține destul de multe calorii, așa că trebuie folosit cu moderație, în special de către persoanele care suferă de diabet.

Potrivit specialiștilor, o singură lingură de lapte condensat conține două grame de grăsimi saturate care sunt extrem de nocive pentru oamenii care au probleme cu circulația sau cu inima.

Cum să faci lapte condensat acasă

De obicei, mergem la supermarket pentru a cumpăra lapte condensat gata preparat, dar, dacă avem puțin timp la dispoziție, putem obține acest aliment și acasă.

Așadar, dacă iubești acest tip de produs lactat și vrei să știi cum să-l faci în propria bucătărie, continuă să citești acest articol și descoperă toți pașii necesari.

Rețetă de lapte condensat

Ingrediente

  • 400 de g de lapte praf
  • 550 de g de zahăr
  • 230 de ml de apă

Citește și Ce să pui în piure în loc de lapte. 6 alternative care te vor surprinde, gustul e nemaipomenit!

Mod de preparare

Pentru a face lapte condensat la tine acasă vei avea nevoie de lapte praf, zahăr și apă. Nu ai lapte praf? Atunci poți folosi 750 de ml de lapte normal, însă trebuie să elimini apa. Cum poți face asta? E atât de simplu!

Pentru început, pune cele trei ingrediente într-o oală și pune-o pe foc. Acum, amestecă bine. Dacă folosești lapte praf, vei vedea că la început se va forma o masă foarte groasă și granuloasă, dar nu-ți face griji pentru că pe măsură ce se încălzește și îl amesteci, va începe să se topească.

Poți utiliza o lingură de lemn sau un tel pentru a amesteca compoziția. Ai grijă să nu dea în clocot, deoarece ideea este să încălzești laptele și să integrezi toate ingredientele.

Dacă folosești lapte obișnuit în loc de lapte praf, este important de știut că procesul de preparare este diferit. Mai exact, va dura mai mult timp pentru a obține grosimea dorită, caracteristică laptelui condensat.

În cazul rețetei cu lapte praf, prepararea va dura circa 20-30 de minute, în timp ce în cealaltă variantă poate dura în jur de 45 de minute până la 1 oră.

După ce ai ajuns la consistența potrivită, ia oala de pe foc și lasă compoziția să se răcească. Pe măsură ce aceasta se răcește, vei vedea că încă se va îngroșa. Laptele condensat se poate depozita în borcane ermetice. Spor la treabă!

Citește și Ce este laptele ultra-pasteurizat. Cum trebuie să îl depozitezi, de fapt!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *