La ce oră te bronzezi cel mai bine. Secretul pentru a avea o piele ciocolatie în scurt timp

Sfaturi pentru bronzare sănătoase

Scris de: Oana Matei

23 Jun. 2023

La ce oră te bronzezi cel mai bine. Secretul pentru a avea o piele ciocolatie în scurt timp

Vara este anotimpul preferat al multor persoane datorită soarelui și plajelor însorite. Un bronz frumos și uniform este adesea dorit, iar pentru a-l obține într-un timp scurt, este esențial să cunoaștem momentul optim pentru bronzare. Așadar în acest material vom încerca să aducem răspunsuri și lămuriri privind întrebarea care stă pe buzele multora – „La ce oră te bronzezi cel mai bine?”.

La ce oră te bronzezi cel mai bine. Care este de fapt intervalul ideal

Specialiștii în dermatologie recomandă evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul orar cuprins între orele 10:00 și 16:00, când radiațiile solare sunt mai puternice și pot cauza arsuri solare și deteriorarea pielii. Cu toate acestea, există o perioadă de timp înainte și după acest interval când expunerea la soare poate fi benefică și mai puțin agresivă pentru piele.

Momentul ideal pentru a obține o bronzare frumoasă și sigură este dimineața devreme, imediat după răsăritul soarelui sau după amiaza, după ora 17. În aceste momente, intensitatea radiațiilor UV este mai scăzută, ceea ce reduce riscul de arsuri solare și efectele nocive ale soarelui asupra pielii.

Beneficiile bronzării în intervalul 10- 16

  1. Expunerea la soare dimineața devreme stimulează producția de vitamina D în organism, esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.
  2. Radiațiile solare mai blânde din această perioadă ajută la obținerea unui bronz uniform și se pot evita apariția petelor sau a arsurilor solare.
  3. Atmosfera calmă și liniștită oferă o experiență de bronzare relaxantă și plăcută.

La ce oră te bronzezi cel mai bine. Măsuri de precauție

Deși bronzarea dimineața devreme sau seara târziu poate fi mai sigură decât în timpul zilei, este important să iei în considerare și următoarele măsuri de precauție:

  1. Aplică întotdeauna un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat, potrivit tipului tău de piele.
  2. Folosește accesorii de protecție, cum ar fi pălării cu boruri largi, ochelari de soare și haine ușoare pentru a acoperi pielea expusă.
  3. Evită expunerea prelungită la soare chiar și în aceste intervale orare mai sigure.
  4. Ascultă semnalele pielii tale și oprește-te din expunerea la soare dacă observi arsurile solare sau disconfort excesiv.

Remedii eficiente pentru pielea arsă de soare

Deși suntem din ce în ce mai conștienți de importanța utilizării protecției solare, nu aplicăm întotdeauna factorul de protecție, astfel ne trezim cu arsuri solare. Dacă arsura este ușoară, poți folosi câteva remedii casnice precum:

  • Iaurt-  acizii grași și acizii lactici din iaurt au proprietăți calmante. În plus, proteinele sale ajută la menținerea pielii hidratate după expunerea la soare.
  • Roșii- roșiile conțin un antioxidant numit licopen . Această componentă ajută la reconstruirea pielii și ameliorează durerea. Pe de altă parte, aplicarea sa pe piele previne apariția veziculelor. Modul de utilizare este la fel de simplu: tăiați câteva felii și așezați-le pe zona înroșită timp de un minut.
  • Cartofi cruzi- amidonul pe care îl au în compoziție este cel care va calma arsurile deoarece are proprietăți calmante și răcoritoare. Pentru a beneficia de toate contribuțiile sale, puneți un cartof la frigider pentru câteva ore, apoi zdrobiți-l și aplicați piureul rezultat pe arsuri.

Trucuri care te pot ajuta

Vezi și Trucul care te ajută să te bronzezi rapid. Iată cum poți să îți menții mai multă vreme nuanța

  • Mușețelul- mușețelul are proprietăți antiinflamatorii și de calmare a pielii. Preparați o infuzie de mușețel, lăsați-o să se răcească și aplicați comprese pe zona afectată. Aceasta va ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului.
  • Pepene galben- miezul unui pepene galben se zdrobește, se pune pe tifon și se aplică direct pe zonele înroșite timp de zece minute. După acest timp, zona se curăță bine cu multă apă.
  • Aloe vera- fie cu gel cumpărat, fie cu o frunză de aloe tăiată transversal, aceasta este o soluție eficientă în calmarea usturimii și regenerarea pielii
  • Apă rece- un duș cu apă rece ameliorează usturimea. De asemenea, este recomandat să aplicați comprese umede sau chiar un prosop umed stors . La fel de important este să beți cantități mari de apă . Pe de altă parte, experții sfătuiesc să nu folosești gheață pentru a răci zona afectată, deoarece poate provoca leziuni tisulare.

Vezicule pe pielea arsă de soare

Dacă apar vezicule pe zona arsă, trebuie luate măsuri de precauție extreme, deoarece acestea se pot infecta. Nu utilizați remedii casnice. Se poate recurge la tratament cu antiinflamatoare și corticosteroizi, topic și oral, întotdeauna sub prescripție medicală.

Vezi și Cum poți să faci ca bronzul să dureze mai mult. Trucul simplu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *