Aparatul de aer condiționat este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică pe timpul verii. Atunci când temperaturile de afară sunt ridicate, pornim aerul condiționat în casă pentru a obține o temperatură confortabilă. La câte grade trebuie să setezi aerul condiționat astfel încât să nu încarci factura la curent? Greșeala pe care o fac mulți oameni.
Dacă ai o instalație de aer condiționat în casă, cu siguranță o folosești în fiecare zi de vară. Atunci când temperaturile de afară sunt ridicate, aparatul de aer condiționat ne ajută să obținem o temperatură optimă în interior. Deși mulți oameni setează temperatura cât mai jos, pentru a obține răcoare mai repede, acest lucru este greșit.
Citește și: Nu mai arunca apa care se scurge de la aparatul de aer condiționat. Incredibil cât de utilă e în casă
Cu cât temperatura setată este mai mică, cu atât aparatul de aer condiționat va consuma mai mult curent. În plus, specialiștii spun că nu este bine ca diferența de temperatură dintre exterior și interior să fie foarte mare, pentru că organismul va avea dificultăți în a se adapta la această diferență.
Temperatura optimă la care să setezi aerul condiționat, pentru a obține confortul termic dorit și pentru a nu încărca factura la curent este în jurul a 25 de grade. Poți seta aerul condiționat între 24 și 26 de grade, astfel încât să nu fie prea cald în casă și nici să nu ți se dubleze consumul de energie electrică.
Citește și: La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat când afară sunt peste 35 de grade. Mulți fac greșeala
Diferența dintre temperatura ambientală și cea de afară nu ar trebui să fie mai mare de 10 grade. Acest lucru este valabil atât pentru aparatul de aer condiționat din casă, cât și pentru instalația de la mașină. Astfel, dacă afară sunt 35 de grade, înăuntru ar trebui să fie în jur de 25 de grade Celsius, spun specialiștii.
O greșeală pe care o fac frecvent oamenii în casă este că nu pornesc aerul condiționat constant. Din dorința de a face economie, dau drumul la aparat doar atunci când în casă se face prea cald. Acest lucru este greșit, pentru că dacă lași pereții să se încălzească, va fi nevoie ca aerul condiționat să meargă mai mult timp, pentru a răci casa.
Citește și: Aer condiționat sau ventilator. Care este de fapt mai eficient pe vremea caniculară
Este ideal ca, atunci când afară este răcoare, să aerisești bine casa. Deschide ferestrele pe timpul nopții, pentru a scădea temperatura în casă cu câteva grade. Pe timpul zilei, ține geamurile închise și folosește aparatul de aer condiționat pentru a răci atmosfera.