La ce temperatură se coace blatul de tort. Regula esențială pentru a ieși delicios

Evident că atunci când timpul nu permite, sunteți tentat să cumpărați blatul de tort din comerț. Însă, acesta nu va avea niciodată gustul celui făcut în casă
La ce temperatură se coace blatul de tort. Regula esențială pentru a ieși delicios

Tortul este unul dintre cele mai apreciate deserturi din toată lumea. Unii preferă ca acesta să fie de ciocolată, în timp ce alții preferă tort cu multă frișcă și fructe. Însă, cel mai important atunci când pregătim tortul, este blatul lui. Acesta trebuie gătit perfect pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos. Iată la ce temperatură se coace blatul de tort.

De ce este mai important ca blatul să fie făcut de acasă și nu să îl cumpărați

Evident că atunci când timpul nu permite, sunteți tentat să cumpărați blatul de tort din comerț. Însă, acesta nu va avea niciodată gustul celui făcut în casă.

Citește și: Prajitura Lexy, desertul care face furori printre gospodinele din România

La ce temperatura se coace blatul de tort
La ce temperatura se coace blatul de tort

Ei bine, în cazul în care vreți să preparați unul, aveți mai jos pașii importanți pe care trebuie să îi urmați. Sunt câteva reguli de care trebuie să țineți cont. Pentru ca un tort să fie cu adevărat delicios, este nevoie să aibă un blat de calitate.

Citește și: Tortul special pe care l-a avut Lilibet Diana la ziua ei de naștere.

Factorii de care trebuie să țineți cont atunci când coaceți un blat

  • Este important ce ingrediente alegeți la prepararea lui
  • Tava în care va fi copt trebuie aleasă cu grijă
  • Temperatura din cuptor este importantă
  • Blaturile de tort dar și cele de prăjituri de coc la temperatura de 160 de grade Celsius.
  • La final, se face întotdeauna proba cu bețișorul, pentru a nu rămâne nimic pe el.
  • Este important ca înainte de a coace blatul, cuptorul să fie preîncălzit
  • În cazul cuptorului electric, coacerea este una uniformă datorită rezistenței de încălzire, una în partea superioară și una în partea inferioară.

Temperatura potrivită pentru coacerea blatului

  • Durata de coacere a unui blat de tort este de 20-35 de minute, iar temperatura necesară este de 175-190 de grade Celsius.
  • Este important ca ușa cuptorului să nu fie deschisă de multe ori. Riscați ca blatul să se lase și să nu mai fie uniform.
  • Este foarte important să respecți gramajul cu mare atenție, atunci când alegeți o rețetă
  • Pentru făina integrală în loc de făină albă, trebuie să știți că timpul de coacere va crește.
  • Cantitatea de zahăr este importantă, așa că nu puneți mai mult sau mai puțin decât este precizat în rețetă.
  • Dacă folosiți praf de copt, trebuie preîncălzit cuptorul, pentru că altfel acest ingredient nu va mai acționa, iar blatul nu va crește.
  • Lăsați ingredientele pe masă la temperatura camerei, înainte de a vă apuca de rețetă.

Citește și: Tort cu mere caramelizate. Rețeta explicată pas cu pas

Care este timpul de coacere. Pas cu pas

  • Înainte de a pregăti blatul, se lasă cuptorul la încins la 170 de grade Celsius cu ventilație sau treapta medie spre înaltă la cuptorul cu gaz.
  • Tava se tapetează cu hârtie de copt.
  • După ce tava a fost introdusă la cuptor la 170 de grade cu ventilație, se lasă la copt timp de 25 de minute
  • Testați apoi cu o scobitoare, iar dacă iese umedă, mai lăsați blatul timp de 5 minute sau până când scobitoarea este perfect uscată.
  • După ce se scoate blatul din cuptor, se scoate din tavă și se mută pe un grătar de bucătărie.
  • Se dezlipește cu grijă hârtia de copt de pe lateral și se întoarce cu fundul în sus. Apoi vă puteți apuca de decorarea tortului.

Dacă respectați regulile de mai sus, cu siguranță desertul vostru va fi apreciat de familie și prieteni. Este foarte important să vă inspirați de la specialiști.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *