De cele mai multe ori, gospodinele evită să prepare foietaj de casă, pentru că este mai complicat, așa că preferă să îl cumpere congelat și să îl coacă în cuptor câteva minute. Pentru ca totul să fie perfect, trebuie să respectați câteva reguli de bază. Iată la ce temperatură se coace foietajul.
De exemplu, un cozonac are nevoie de o temperatură de 180-190 de grade Celsius, deoarece are un conținut mai mare de zahăr.
Cu cât este mai mult zahăr în compoziție, cu atât temperatura de coacere trebuie setată mai jos. Foitajele și aluaturile de patiserie au nevoie de o temperatură de aproximativ 200 C.
Citește și: La ce temperatură se coace plăcinta congelată. Detaliul pe care trebuie să-l știi pentru a ieși perfectă
Aluatul este rulat într-o singură direcție, astfel încât să nu perturbe structura straturilor Respectând cele de mai sus, aluatul nu se va arde și se va coace uniform.
Pateurile cu brânză sunt foarte iubite de către români și se servesc reci sau calde, ca gustare sau ca aperitiv.
Citește și: Ștrudel cu dovleac și nuci coapte. Rețetă ușoară pentru începători
100 de grame de cașcaval ras
1 ou întreg
sare, dacă mai este nevoie
aluat de foitaj cu unt și brânză de vaci sau oaie, cașcaval și un ou.
500 de grame de aluat foitaj
200 de grame de brânză mai grasă de vacă
100 de grame de telemea de oaie, capră, vacă sau brânză de burduf
1 ou bătut
semințe de chimen, susan, mac, după preferințe
Brânza de vaci, telemeaua rasă și cașcavalul ras se pun într-un castron. Umplutura trebuie să fie una densă, pentru a nu curge la copt.
Întinde aluatul de foitaj în două și se întinde o foaie într-un dreptunghi de 30×50 de cm și cu o grosime de 3- 4 mm.
Se împarte foaia în 15 dreptunghiuri. Se formează mici biluțe din compoziția de brânză și se așază pe fiecare dreptunghi.
Bate un ou și cu o pensulă se aplică pe partea interioară a pateurilor care se presează apoi cu degetele.
Pe urma, se pun pateurile în tavă pe hârtie de copt și se așază la congelator pentru aproximativ 10 minute, potrivit savoriurbane.com.
După ce au stat la congelator, acestea se scot și se pun la cuptorul cu temperatura de 200 de grade. Se lasă timp de 30 de minute, până serumenesc și cresc bine. Apoi le puteți consuma cu plăcere. Poftă bună!