La ce temperatură se coace foietajul. Regula principală pe care trebuie să o respecți, așa va ieși perfect

Pentru ca totul să fie perfect, trebuie să respectați câteva reguli de bază. Iată la ce temperatură se coace foietajul.
La ce temperatură se coace foietajul. Regula principală pe care trebuie să o respecți, așa va ieși perfect

De cele mai multe ori, gospodinele evită să prepare foietaj de casă, pentru că este mai complicat, așa că preferă să îl cumpere congelat și să îl coacă în cuptor câteva minute. Pentru ca totul să fie perfect, trebuie să respectați câteva reguli de bază. Iată la ce temperatură se coace foietajul.

Reguli de bază pentru prepararea și coacerea foitajului

  • decongelarea se face doar la temperatura camerei
  • Pentru a se coace uniform, aluatul trebuie rulat într-o singură direcție
  • grosimea foii trebuie să fie mai mică de 3 mm.
  • Înainte de coacere, se încălzește foarte bine cuptorul.
  • Niciodată nu se introduce aluatul într-un cuptor neîncălzit
  • cuptorul nu se deschide în timpul coacerii, doarece aluatul poate scădea.
  • Indiferent despre ce preparat este vorba, fie că este o prăjitură, un aluat, sau o friptură, specialiștii recoamandă să dați drumul la cuptor la 180 de grade, pentru preîncălzire.
  • Despre pâine și alte aluaturi dospite, patiserii recomandă o temperatură între 200 și 210 grade Celsius.

De exemplu, un cozonac are nevoie de o temperatură de 180-190 de grade Celsius, deoarece are un conținut mai mare de zahăr.

Atenție!

Cu cât este mai mult zahăr în compoziție, cu atât temperatura de coacere trebuie setată mai jos. Foitajele și aluaturile de patiserie au nevoie de o temperatură de aproximativ 200 C.

Citește și: La ce temperatură se coace plăcinta congelată. Detaliul pe care trebuie să-l știi pentru a ieși perfectă

La ce temperatură se coace foietajul
La ce temperatură se coace foietajul

Aluatul este rulat într-o singură direcție, astfel încât să nu perturbe structura straturilor Respectând cele de mai sus, aluatul nu se va arde și se va coace uniform.

Saleuri cu brânză

Pateurile cu brânză sunt foarte iubite de către români și se servesc reci sau calde, ca gustare sau ca aperitiv.

Citește și: Ștrudel cu dovleac și nuci coapte. Rețetă ușoară pentru începători

Ingrediente:

100 de grame de cașcaval ras

1 ou întreg

sare, dacă mai este nevoie

aluat de foitaj cu unt și brânză de vaci sau oaie, cașcaval și un ou.

500 de grame de aluat foitaj

200 de grame de brânză mai grasă de vacă

100 de grame de telemea de oaie, capră, vacă sau brânză de burduf

Pentru uns:

1 ou bătut

semințe de chimen, susan, mac, după preferințe

Mod de preparare:

Brânza de vaci, telemeaua rasă și cașcavalul ras se pun într-un castron. Umplutura trebuie să fie una densă, pentru a nu curge la copt.

Întinde aluatul de foitaj în două și se întinde o foaie într-un dreptunghi de 30×50 de cm și cu o grosime de 3- 4 mm.

Se împarte foaia în 15 dreptunghiuri. Se formează mici biluțe din compoziția de brânză și se așază pe fiecare dreptunghi.

Bate un ou și cu o pensulă se aplică pe partea interioară a pateurilor care se presează apoi cu degetele.

Pe urma, se pun pateurile în tavă pe hârtie de copt și se așază la congelator pentru aproximativ 10 minute, potrivit savoriurbane.com.

După ce au stat la congelator, acestea se scot și se pun la cuptorul cu temperatura de 200 de grade. Se lasă timp de 30 de minute, până serumenesc și cresc bine. Apoi le puteți consuma cu plăcere. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *