La ce temperatură se coace negresa. Trucul ca să iasă cremoasă și să nu se crape după ce o scoți din cuptor

Pașii pentru un desert perfect

Scris de: Oana Matei

20 Mar. 2023

La ce temperatură se coace negresa. Trucul ca să iasă cremoasă și să nu se crape după ce o scoți din cuptor

Negresa sau brownie este una dintre cele mai ușoare prăjituri. Când vine vorba de această delicioasă prăjitură, după opinia unora, negresa este o prăjitură cu blat umed, lipicios și cu multă ciocolată, după opinia altora, negresa poate fi, cu blat aerat ca de tort, cu cacao. Dacă este să respectăm rețeta tradițională de brownie, atunci prăjitura negresă este o prăjitură cu multă ciocolată, unt și ouă. Aceasta trebuie să aibă o textură moale, lipicioasă și cu gust de ciocolată. Pentru a obține aceste caracteristici, pentru a prepara prăjitura, perfect,  este nevoie să ținem cont de ingrediente, temperatura și timpul de coacere.

Care sunt punctele critice în etapele de preparare a negresei ciocolătoase

După cum scrie în rândurile de mai sus, sunt trei factori importanți în procesul de preparare a negresei: ingredientele, temperatura și timpul  de coacerii.  Negresa, în final, are o crustă fragedă, lucioasă  la suprafață, cu blat cremos, ușor lipicios la interior și cu gust intens de ciocolată.  Urmărește pașii și detaliile de preparare din rețeta de mai jos, pentru a pregăti cea mai decadentă prăjitură negresă:

Ingrediente

  • 4 ouă întregi
  • 200 grame zahăr alb
  • 250 grame unt 80% grăsime
  • 200 grame ciocolată amăruie minim 50% cacao
  • 200 grame făină 000
  • un praf de sare
  • 20 mililitri cafea espresso- opțional
  • nuci, alune de pădure prăjite- opțional

Mod de preparare

  1. Se încinge cuptorul la 170 de grade.
  2. Într-un bol de inox se rupe ciocolata și se adaugă untul tăiat în cuburi. Bolul se pune peste o cratiță în care fierbe apa. Apa nu trebuie să atingă fundul bolului cu ciocolată.
  3. Ciocolata împreună cu untul se topesc pe baie de aburi. Crema se lasă la răcorit.
  4. Separat, într-un castron,  ouăle, împreună cu un praf de sare și puțin zahăr, se bat cu mixerul până se formează o spumă deschisă la culoare.
  5. Peste spuma de ouă, se toarnă crema de ciocolată în fir și se continuă mixarea până se omogenizează compoziția.
  6. La sfârșit se încorporează făina. Se amestecă ușor cu o spatulă până nu mai apar ochiuri de făină în compoziția de ciocolată.
  7. Se tapetează  tava ( 30x 20) cu hârtie de copt. Tava trebuie să aibă pereții mai înalți, pentru că prăjitura va crește la coacere.
  8. Se dă tava la cuptorul preîncins la 170 de grade, pentru 25 de minute.
  9. Negresa se poate verifica cu scobitoarea dar de data aceasta, regula este schimbată: negresa este gata atunci când scobitoarea iese umedă . Dacă iese uscată atunci negresa este prea coaptă.
  10. Negresa se lasă la răcit în tava de copt, nu se scoate din tavă pentru că este fragilă.

Vezi și Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie

Glazură prăjitura negresă

Sunt o multitudine de variante pentru a glazura sau orna prăjitura negresă :

  • cremă de mascarpone cu unt
  • coji confiate de portocale
  • cireșe amareno
  • jeleu de cireșe,de vișine sau de căpșuni
  • cremă de ciocolată albă
  • cremă de cocos
  • nuci tocate și prăjite
  • caramel topit cu alune

Vezi și Muffins cu ciocolată și aromă de portocale în doar 30 de minute. Fără praf de copt, fără aditivi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *