În ultima perioadă, foietajele congelate au devenit tot mai apreciate și asta pentru că se prepară destul de ușor, astfel că nu trebuie să petreceți prea mult timp în bucătărie. Chiar dacă sunt mulți cei care se tem că foietajul se va arde și nu va deveni crocant ca cel din patiserie, în realiate lucrurile sunt mai simple. Din textul de mai jos, puteți afla la ce temperatură se coace plăcinta congelată, de exemplu.
Prepararea foitajului de casă în general este evitată, deoarece ia prea mult timp, așa că multe gospodine preferă să îl cumpere din magazin. Când spunem fioetaj congelat ne gândim la plăcintă congelată, foietaj pentru cornulețe umplute, ștrudele sau orice alt preparat pe care îl puteți găsi la patiserie.
Citește și: Plăcintă cu carne și ciuperci
Citește și: Cum se face cel mai bun aluat de pizza. Ce făină trebuie să folosești, de fapt
Pentru ca rezultatul să fie cel așteptați, trebuie să știți clar la ce temperatură se coace foietajul. Astfel că, atunci când vine vorba de aluaturi dospite, patiserii recomandă o temperatură între 200 și 210 grade Celsius. Este important ca aluatul să creacă frumos și mult în volum, înainte ca glutenul să se stabilizeze.
Cozonacul are nevoie de o temperatură de 180-190 de grade Celsius, deoarece are un conținut mai mare de zahăr.
Cantitatea de de zahăr folosită este extrem de importantă. Cu cât este mai mult zahăr în compoziție, cu atât temperatura de coacere trebuie setată mai jos.
Citește și: Papanași fierți cu brânză dulce de vaci și pesmet dulce.
Foitajele și aluaturile de patiserie au nevoie de o temperatură de aproximativ 200 C. Aceasta este temperatura potrivită pentru ca vaporii fierbinți formați prin evaporarea apei să ridice frumos foietajul înainte ca foile să se usuce. Respectând cele de mai sus, aluatul nu se va arde și se va coace uniform.
Ingrediente
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu un ou și zahăr. Apoi tăiați aluatul în fâșii dreptunghiulare. Toată suprafața o ungeți cu albușul unui ou.
Apoi pe cealaltă parte adăugați o lingură de brânză și fixați marginea cu o furculiță. Plăcintele se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu albușul rămas și se coc 12-15 minute la temperatura de 220 ˚C.