La ce temperatură se coc cornulețele. Secretul pentru a ieși delicioase

Iată mai jos la ce temperatură se coc cornulețele și de ce ingrediente aveți nevoie.
La ce temperatură se coc cornulețele. Secretul pentru a ieși delicioase

Cornulețele, fie ele umplute cu rahat, gem sau nu, rămân desertul preferat al celor mari și celor mici. Pentru a gătit acest preparat este nevoie doar de câteva ingrediente, iar modul de preparare este unul foarte simplu. Iată mai jos la ce temperatură se coc cornulețele și de ce ingrediente aveți nevoie.

Ingredientele pentru rețeta de cornulețe cu rahat colorat

Pentru aluat

  • 2 ouă
  • 250 g smântână 20 % grăsime
  • 250 g untură
  • esență vanilie
  • 750 g făină
  • 30 g zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt

Pentru umplutură

  • rahat colorat
  • Zahăr farin pentru pudrat

Mod de preparare

Iată mai jos, modul de preparare pentru rețeta de cornulețe cu rahat colorat

Citește și: Ce mâncare poți face cu carne de porc. Rețete delicioase pe care trebuie să le încerci, te vor cuceri pe loc

În primul rând se pregătește aluatul. Într-un castron se amestecă smântână, untură, zahărul, cele 2 ouă și esență de vanilie. Se cerne apoi făina praful de copt și se frământă un aluat nelipicios și elastic.

Se înfășoară aluatul în folie alimentară și se bagă la frigider pentru 2 ore. Se scoate jumătate din aluat și se întinde o foaie subțire, se dcupează aluatul cu ajutorul unei farfurii și cu o rola zimțată se taie triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune câte o bucățică de rahat, iar apoi se împăturește și se formează cornuletul.

La ce temperatură se coc cornulețele
La ce temperatură se coc cornulețele

Se așează în tava de la aragaz, cu distanță mică între cornulețe.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 grade C înainte de a băga tava la cuptor. Când au început să se rumeneasca frumos, se scoate tava din cuptor și se pudrează cu zahăr cornulețele, care au fost coapte la 180 de grade. Înainte de a le scoate din cuptor, verificați aluatul. Acesta trebuie să fie ușor întărit și rumenit.

Citește și: Cum să faci aripioare de pui crocante, acasă, ca la KFC. Secretul rețetei delicioase dezvăluit de o celebră bucătăreasă

La ce temperatură se coc cornulețele

Cornulețe cu nucă și untură

Cornulețe foarte fragede, cu untură și smântână este o rețetă veche, rusească, din caietele vechi cu rețete de prăjituri. Se fac foarte ușor, se mențin fragede multe zile și se pot umplu cu nucă, gem, rahat.

Citește și: Rețete de pește pentru zilele cu dezlegare din postul Paștelui. Ce trebuie să adaugi ca să iasă ca la restaurant

Ingrediente

  • 1/4 linguriță sare
  • 200 ml pahar cu apă
  • 750 g făină
  • 300 g untură
  • 300 g nuca măcinată
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • zahăr pudra, pentru tăvălit cornulețele

Mod de preparare

ină se amestecă cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă untură și se amestecă cu degetele.
Se pune nuca măcinată, apă, esență de vanilie și se frământă un aluat omogen.

Acoperiți aluatul cu folie alimentară și băgați la frigider pentru două ore. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Apoi, formați biluțe de mărime egală cu ajutorul palmelor. Rulați și formați cornulețe. Aceste cornulețe se pun în tavă și se bagă la cuptor până devin rumene. Se tăvălesc prin zahăr pudră când sunt încă fierbinți.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *