La ce temperatură se pun sarmalele în cuptorul electric. Secretul pe care trebuie să-l știi pentru a ieși delicioase

Trucul pe care trebuie să îl cunoști
La ce temperatură se pun sarmalele în cuptorul electric. Secretul pe care trebuie să-l știi pentru a ieși delicioase

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Chiar dacă perioada sărbătorilor a trecut, ele rămân în topul mâncărurilor favorite. Gospodinele gătesc acest preparat fără a fi nevoie de o ocazie specială. Însă pe lângă multitudinea de rețete de sarmale, două lucruri sunt extrem de importante de care trebuie să ții cont pentru ca acestea să iasă delicioase: temperatura și timpul de fierbere. Iată, așadar, la ce temperatură se pun sarmalele în cuptorul electric.

La ce temperatură se pun sarmalele în cuptorul electric

Sarmalele au fost întotdeauna o opțiune la îndemână atunci când nu știi ce să mai gătești. Acest preparat se poate găti indiferent de ocazie. Fie că vorbim de sărbători și tradiționalele bucate românești, sau că pur și simplu că te afli într-o zi obișnuită și nu mai știi ce să mai faci de mâncare, cu sarmale nu dai greș niciodată.

Nu este dificil să faci sarmale, trebuie doar să fii atent la câteva detalii. Îți vom explica la ce temperatură și pentru cât timp trebuie puse la cuptor. În funcție de tipul de cuptor pe care îl ai, trbuie să ții cont de aceste aspecte, pentru ca preparatul tău să iasă delicios.

Cuptor elecrtic

În cazul în care bucătăria ta este dotată cu un cuptor electric, înainte de a introduce sarmalele, preîncălzește-l la 180 de grade Celsius. Apoi pune oala în cuptor și setează timpul la trei ore cu ventilație și căldură de sus și de jos. Verifică din oră în oră și, dacă este cazul, adaugă lichid. Înainte cu 30 de minute de a le scoate din cuptor, îndepărtează capacul și lasă oala descoperită astfel încât sarmalele să se rumenească frumos deasupra.

Cuptor cu gaz

Dacă ai cuptor cu gaz, preîncălzește-l și ulterior introdu oala pe grilajul din mijloc la foc mediu timp de trei ore. Verifică-le din oră în oră să nu rămână fără lichid și dacă este cazul mai adaugă. Când sunt deja fierte, scoate capacul pentru ca sarmalele să se rumenească deasupra.

Citește și: „Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul special pe care îl adaugă pentru un plus de savoare

Ce trebuie să faci cu varza înainte de a o folosi la sarmale

Așa cum știm cu toții, sarmalele pot fi făcute atât cu foi de viță, cât și cu varză. Dacă ne referim la cele făcute cu varză murată, acest preparat necesită o atenție deosebită. Mai ales în ceea ce privește varza scoasă din butoi.

Există anumite trucuri pentru ca preparatul tău să iasă delicios. Unul dintre ele constă în faptul că varza murată trebuie pusă în apă rece după ce o scoți din butoi, înainte de a fi folosită la sarmale. Dacă nu faci acest lucru, riști ca preparatul tău să iasă mult prea sărat și să nu mai poată fi consumat.

Mai mult, bucătarii cu experiență recomandă să nu folosim partea din mijloc a verzei petru împachetarea sarmalelor. Este recomandat ca aceasta să fie tocată și pusă în oala cu sarmale.

Varza din mijloc se rupe destul de ușor și riscăm ca întreaga compoziție de sarmale să iasă în oală.

Citește și: „Cum se împăturesc sarmalele corect. De acum încolo doar așa le vei pregăti, metoda simplă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *