Vara aerul condiționat este foarte util în multe case și apartamente. Imediat când temperaturile cresc și depășesc 30 de grade, oamenii pornesc aerul condiționat. Dar care este temperatura la care ar trebui setat? Specialiștii vin cu sfaturi pentru a avea facturi la energie electrică cât mai mici.
Specialiștii spun că 25 de grade este punctul ideal pentru aparatele de aer condiționat, însă, în realitate, nu există un răspuns unic pentru toți oamenii. Pentru a afla răspunsul corect și implicit temperatura la care trebuie setat aerul condiționat este nevoie de câteva experimente cu diferite setări. Mai întâi de toate este necesar să stabilești dacă ești mai interesat să ai facturi mai mici la electricitate, un nivel mai ridicat de confort sau un echilibru între cele două.
Așadar, cea mai bună setare a AC-ului din casa ta este cea care te va face pe tine și pe familia ta să vă simțiți confortabil cu costurile de utilități pe care vi le puteți permite.
I se poate întâmpla oricui să îi fie foarte cald, să transpire și să pornească imediat aerul condiționat pe o temperatură joasă pentru a se bucura de aer rece și uscat. Apoi factura la utilități va fi pe măsură. Specialiștii spun că pentru a economisi termostatul trebuie să fie cu câteva grade mai sus și ciclul începe din nou. Începe prin a seta termostatul mai mare decât în mod normal atunci când ești plecat și la 25 de grade când ești acasă. Este setarea recomandată de specialiti atunci când ai nevoie de răcire, dar vrei să și economisești energie.
Dacă observi că este prea cald în locuința ta încearcă să reduci temperatura cu un grad, din setări. Continuă să reduci treptat cu unul sau două grade până când toată lumea din casă se simte confortabil.
O modalitate eficientă pentru a reduce costurile la energie este să setezi o temperatură mai ridicată pe termostat atunci când nu este nimeni acasă. Ai putea fi tentat să oprești pur și simplu aerul condiționat. De fapt, este mai indicat să reglezi temperatura cu câteva grade mai sus, cu aproximativ 7-10 grade. Un termostat programabil ar fi ideal. Astfel vei putea reduce facturile la un sfert și poți economisi până la 10% din factura de energie, scrie playtech.ro.