La ce temperatură se spală costumele de baie, de fapt. Așa se vor menține ca noi mai mult timp

Ce program de spălare să alegi

Scris de: Daoud Andra

05 Jul. 2024

La ce temperatură se spală costumele de baie, de fapt. Așa se vor menține ca noi mai mult timp

Costumele de baie sunt nelipsite din garderoba de vară și, indiferent că le folosim la mare sau la piscină, ele au nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Iată la ce temperatură se spală costumele de baie și cum se procedează pentru a te bucura mai mult timp de ele.

Cum se spală corect costumele de baie

Indiferent că îți cumperi în fiecare an costume de baie noi sau le folosești de la un an la altul, pentru a te bucura de ele și a le păstra aspectul impecabil, trebuie să știi cum să le speli corect. Materialul din care sunt făcute costumele de baie este adesea unul sintetic, astfel încât acestea să se usuce repede.

După ce faci baie în mare sau în piscină, este indicat să speli cât mai repede costumul, pentru a elimina clorul și sarea din material. Clătește costumul cu apă rece sau călduță și evită stoarcerea agresivă, apoi lasă-l să se usuce la soare.

Vezi și: La ce temperatură se spală hainele din bumbac. Greșeala prin care riști să le distrugi

Spălarea manuală, cât mai delicată este, așadar, ideală pentru articolele de plajă. Dacă însă costumul de baie are pete vizibile și vrei să îl speli la mașină pentru a-i reda aspectul impecabil, trebuie să ții cont de câteva detalii.

Spălarea costumelor de baie la mașină

Înainte de a le pune în mașina de spălat, încearcă să scoți petele cu apă și săpun. Apoi, pune costumele de baie într-un săculeț textil, care să le protejeze în timpul spălării. Alege un program pentru rufe delicate și o temperatură joasă de spălare, ideal 30 de grade. Unele costume de baie pot fi spălate și la 40 de grade Celsius, însă cel mai bine este să verifici eticheta înainte.

Vezi și: Cât de des trebuie schimbate prosoapele de baie. La ce temperatură să le speli ca să miroasă a proaspăt

După ce ai setat programul și temperatura, asigură-te că selectezi un număr mic de rotații. Centrifugarea puternică poate duce la deteriorarea materialului, astfel că este recomandat să setezi mașina de spălat la 500-600 de rotații.

Folosește un detergent blând, dar eficient și evită să pui înălbitor, pentru că poate distruge materialul. De asemenea, se recomandă să nu folosești nici balsam de rufe, deoarece acesta poate lăsa reziduuri în țesătură. După spălare, lasă costumele de baie să se usuce la soare, apoi depozitează-le corespunzător dacă nu le mai porți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *