Fețele de pernă cât și lenjeria de pat trebuie să fie schimbate periodic pentru că pe ele se adună bacterii, dar se și murdăresc. Totuți, fețele de pernă sunt cele mai afectate și din cauza transpirației de peste noapte bacteriile se înmulțesc mult mai rapid, iar în doar câteva zile vor căpăta un aspect și miros, neplăcut.
Curățenia te ajută să te simți bine în propria locuință, dar și să rămâi în continuare sănătos. Toată lumea cunoaște senzația superbă pe care ți-o oferă o față de pernă curată, frumos mirositoare și călcată după o zi obositoare de muncă.
Medicii recomandă să le schimbi de cel puțin trei ori pe săptămână, dar ideal ar fi să o pui la spălat zilnic. Desigur că pentru a face asta este nevoie să ai câteva dubluri de care poți să te folosești. Fața de pernă intră în contact direct cu tenul tău, dar și cu părul.
Acestea sunt pline de sebuum, dar și de impurități care rămân mai apoi în materialul pe care dormi. Poți să eviți astfel să ai probleme grave sănătate sau probleme cu tenul. Specialiștii îți recomandă să îți cumperi cel puțin două seturi pe care să le folosești prin rotații, timp în care unul din ele este la curățat.
Gospodinele știu că este nevoie, pentru a distruge mocroorganismele, ca fețele de pernă să se spele la o temperatură de 60 de grade Celsius. Totodată, poți adăuga puțin bicarbonat de sodiu în apă pentru a dezinfecta și pentru a curăța așternuturile, indiferent de detergentul pe care îl folosiți.
Cele de mătase au nevoie de un ciclu de spălare cu apă rece. În cazul lenjeriilor de pat vopsite, culorile nu se estompeză la fel de repede. Acestea nu trebuie spălate cu apă fierbinte, ci la maximum 40 de grade.
Și pentru pernele în culori închise este nevoie ca acestea să fie spălate în apă rece pentru a evita decolorarea.