Lasă o ceapă lângă pat, peste noapte. Te vei trezi cu o mare surpriză, efect fabulos

Ceapa are numeroase beneficii
Lasă o ceapă lângă pat, peste noapte. Te vei trezi cu o mare surpriză, efect fabulos

Ceapa are efecte nebănuite, iar de acestea profitau chiar și oamenii din vremea Evului Mediu. Erau atât de valoroase, încât oamenii plăteau diverse bunuri și servicii cu ele. Acum, însă, poți doar să o pui lângă pat, noaptea, pentru a te bucura de beneficiile sale.

Beneficiile neștiute și ciudate ale cepei

Unul dintre trucurile incredibile care necesită o ceapă datează încă de acum 1.500 de ani. Tăierea unei cepe în trei sferturi și punerea bucăților în jurul patului vor ajuta la ameliorarea tusei. Aceasta poate preveni chiar și răceala și gripa, fiind un bun antibiotic natural, la fel ca usturoiul. La începutul anilor 1900, un medic ar fi recomandat pacienților săi să facă acest lucru cu ceapa. Interesant este că toți cei care i-au ascultat sfatul au rămas sănătoși, în timp ce cei care nu au urmat recomandarea s-au îmbolnăvit.

Ideea ca ceapa să fie folosită ca tratament în unele afecțiuni a venit de la proprietățile sale antibacteriene. De asemenea, se spune că ceapa atrage aerul murdar. Cercetările științifice nu sunt de acord cu aceste idei, însă tot mai există multe lucruri pe care le poți face cu o ceapă în dormitor.

Ceapa mai poate fi folosită și pentru detoxifierea picioarelor. Tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă în felii, să pui câte o felie pe talpa fiecărui picior și să îți pui șosete pentru a le ține în loc peste noapte. Acest remediu face ca toxinele din organism să fie eliminate prin intermediul picioarelor. De asemenea, dacă ai picioarele reci noaptea, freacă ceapă crudă de degetele de la picioare. Acest lucru stimulează circulație sângelui în zonă și încălzește zona.

Ceapa este bună pentru păr, piele și somn

Specialiștii nu au nicio dovadă clară, însă se crede că ceapa ajută chiar și în cazul căderii părului. Sucul de ceapă ar stimula creșterea părului și chiar ți-ar întări părul, făcându-l mai puternic și mai strălucitor. Totul se datorează sulfului din ceapă, care ar ajuta și la arsurile solare. O bucată de ceapă trecută peste zona înroșită de soare va ajuta la ameliorarea arsurii.

Sulful din ceapă stimulază și producția de colagen, foarte bun pentru o piele ptânără și sănătoasă. Mai mult, favorizează somnul. Ea conține un aminoacid care acționează ca un sedativ natural. Feliați o ceapă crudă și păstrați-o lângă pat pentru a obține un somn odihnitor, fără ca cineva să te deranjeze, mai ales din cauza mirosului.

Mai poți folosi ceapa și pentru a-ți dresa animalele de companie. În locurile unde aceștia au stricat ceva sau unde se află lucrurile prețioase, frecați puțină ceapă. Animalele nu suportă mirosul, astfel că nu se vor mai apropia de zona cu pricina.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *