Știai că există o legumă care te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus? Mai mult decât atât, este și delicioasă și se poate consuma într-o varietate de preparate foarte gustoase.
Pentru persoanele care își doresc să slăbească câteva kilograme specialiștii au descoperit care este leguma care le poate fi de ajutor. Se găsește în orice supermarket și are și un preț foarte bun. Mai mult decât atât, poate fi consumat în mai multe combinații.
Pe lângă sport, alimentația joacă un rol foarte important atunci când vrei să slăbești. Dovlecelul este leguma care îți va fi de ajutor în procesul de slăbire. Acesta conține acid folic, potasiu, mangan, dar și numeroase vitamine, precum complexul de B-uri sau vitamina A, C, fier, fibre sau fosfor. Această legumă reușește să metabolizeze zahărul din sânge și aduce beneficii organismului.
În momentul în care este consumat, dovlecelul ajută la protejarea organismului împotriva inflamațiilor. De asemenea, este bogat în fibre și oferă un tranzit intenstinal sănătos. Betacarotenul și vitamina C protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi.
Vezi și – Alimente de post cu puține calorii. Sunt ideale în dietă, ce nu trebuie să lipsească de pe lista ta
Este foarte important ca atunci când mergi la magazin și cumperi dovlecei să îi alegi pe cei cu coaja netedă și fără pete. Cei cu coaja tare sunt îmbătrâniți, iar semințele vor fi tari. Dovleceii se pot consuma cu tot cu coajă, așa că e nevoie să acorzi atenție locului din care îi cumperi, să te asiguri că sunt cât mai curați și contaminați cu pesticide.
Dovleceii se păstrează la frigider până la șapte zile. Dacă vrei să îi congelezi, pot sta aa timp de aproape un an. Îi poți folosi în numeroase rețete, de la ciorbe, salate sau pur și simplu ca o garnitură. Poți să îi și prăjești, având mai puține calorii decât cartofii prăjiți.
În prezent, în magazinele Lidl, kilogramul de dovlecei costă 2,99 de lei.
Spală dovleceii și taie-i în felii subțiri, având grijă să fie de aceeași grosime. Într-un castron, bate două ouă până devin spumoase. Adaugă parmezan ras și amestecă bine până când ingredientele sunt omogenizate. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Ia fiecare felie de dovlecel și trece-o prin amestecul de ou și parmezan, asigurându-te că este complet acoperită.Într-un alt castron, amestecă pesmetul cu sare și piper după gust. Ia fiecare felie de dovlecel acoperită cu amestecul de ou și parmezan și trece-o prin stratul de pesmet. Pune totul la prăjit pe ambele părți până când devin aurii și crocante feliile de dovlecel.