Leguma cu care trebuie să ștergi răzătoarea, pentru a îndepărta toate urmele de grăsime. Brânza rasă este ideală pentru foarte multe feluri de mâncare datorită modului în care se topește. Așa că dimineața, o omletă cu brânză dată pe răzătoare este alternativa delicioasă. Însă, ce este de făcut apoi, dacă nu reușești să cureți perfect răzătoarea? Acest lucru poate da bătaie de cap în bucătărie.
Unele brânzeturi și legume cu amidon au tendința de a lăsa în urmă bucăți sau reziduuri grase. Acest lucru face dificilă curățarea răzătoarei. De aceea, în acest articol îți vom dezvălui un mod ușor prin care poți curăța răzătoarea. Va fi ca nouă.
Sigur, poți folosi produse speciale, mai concentrate care pot garanta un luciu perfect. Dar știai că există ingrediente nocive care se găsesc în anumite produse de curățare, cum ar fi hidrocarburile și amoniacul? Așadar, de ce să nu folosești un remediu natural, cum ar fi o legumă pe care sigur o folosești în bucătărie. Este vorba banalul cartof, care poate îndepărta cu ușurință cele mai neplăcute pete de pe răzătoare.
Răzătoarea pentru brânză, deși utilă, este adesea greu de curățat, chiar și în mașina de spălat vase. Dacă ai o răzătoare care este umplută cu topping de pizza de aseară sau cu urme de brânză, iată ce poți face pentru a o curăța mai ușor. Ia un cartof și începeți să-l dai pe răzătoare. Spre deosebire de brânză, un cartof nu se va lipi de grătarele metalice. Cartoful va împinge brânza uscată prin găuri. După ce l-ai folosit, clătește răzătoarea ca de obicei și urmărește cum se desprinde imediat reziduul de brânză.
Cartoful este remediul ideal și pentru petele de rugină. Această legumă poate să curețe perfect grătarul sau petele de pe tigaia din fontă. Este de preferat să eviți utilizarea substanțelor chimice, care sunt potențial periculoase pentru uneltele de gătit. Butoxietanolul se găsește adesea în soluția de curățare a ruginii. Acest compus este un iritant pentru piele și ochi.
Iată cum poți să îndepărtezi rugina folosind un cartof. Taie-l pe jumătate pe lungime sau în cruce, în funcție de cât de mare este suprafața pe care vrei să o cureți. Cartoful conține acid oxalic, care ajută la descompunerea ruginii. Înmoaie capătul tăiat în săpun de vase sau bicarbonat de sodiu și frecă-l ferm peste zona ruginită. Când cartoful devine prea alunecos, taie-l felii și începe din nou procedura de curățare. Repetă până când toată rugina este îndepărtată. Apoi clătește cu apă călduță și pune la uscat articolul. Folosirea unui cartof este o modalitate atât de naturală și netoxică prin care poți îndepărta rugina, de ce ai folosi altceva? Utilizează un cartof pentru a îndepărta rugina de pe tăvi de copt, cuțite și de pe alte vase din bucătărie.
Citește și despre amestecul puternic cu bicarbonat de sodiu care îți curăță imediat arsura de pe aragaz. Va fi ca nou