Leguma pe care nu trebuie să o depozitezi niciodată lângă cartofi, pentru prelungirea prospețimii acestora. S-ar putea să crezi că poți arunca toate alimentele într-un vas cu fructe sau într-un coș, dar ar fi greșit. Unele produse nu ar trebui depozitate împreună. Când îți pui toată mâncarea laolaltă, o condamni de la început. Unele alimente conțin un gaz numit etilenă și poate distruge alte fructe și legume din jurul lor.
Aceste legume au o calitate foarte mare în comun: sunt delicioase în mâncare și joacă un rol important la prepararea fripturilor perfecte. Bulbii de ceapă și tuberculii de cartofi înfloresc sub pământ, ceea ce înseamnă că ambele legume necesită condiții similare de depozitare. Au nevoie de medii răcoroase, întunecate și ventilate. Stau mult mai bine afară decât în frigider.
Cu toate acestea, doar pentru că ceapa și cartofii preferă aceleași condiții, nu înseamnă că sunt vecini buni. De fapt, păstrarea acestor legume împreună le va scurta durata de valabilitate a ambelor.
Poți depozita cartofii și ceapa împreună? Răspunsul este nu. Ceapa produce un nivel ridicat de etilenă, ceea ce va determina cartofii să se coacă și să se deterioreze înainte de a fi gata să-i folosești. Cu toate acestea, nici alte alimente din frigider, cum ar fi anumite fructe nu trebuie să stea lângă cartofi. În această categorie se încadrează merele.
Pentru a avea cartofi proaspeți mai mult timp, există un fruct lângă care nu ar trebui să-i păstrezi niciodată: merele. Merele produc niveluri ridicate de gaz etilenă, care fac ca cartofii să se strice prematur.
Un sertar închis este cel mai bun loc pentru a depozita merele. Între timp, pentru cartofi se știe că se păstrează într-un mediu mai răcoros și uscat, bine ventilat. Cele mai bune locuri ar fi o ladă, depozitată ulterior într-o cămară sau într-o pivniță.
În timp ce merele emană niveluri deosebit de ridicate de gaz etilenă, aceste fructe nu sunt singurele de acest fel, care au efecte nocive asupra cartofilor. Caisele, fructele de avocado, bananele, pepenii, fructele de mango, piersicile, perele sau prinele și roșiile de asemenea, trebuie păstrate la distanță de cartofi. Acestea trebuie să se păstreze separat de alte legume pentru a evita coacerea rapidă și alterarea timpurie. Cu toate acestea, dacă există un fruct sau o legumă care vrei să se coacă mai devreme, o poți depozita strategic lângă unul dintre aceste articole pentru a accelera procesul.