Leguma pe care să o adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Trucul folosit de marii bucătari pentru un gust deosebit

Află ce legumă să adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure
Leguma pe care să o adaugi în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Trucul folosit de marii bucătari pentru un gust deosebit

Nu mai știi ce să gătești? Ei bine, piureul de cartofi este întotdeauna o idee bună. Vrei să afli cum să-l faci gustos? Ei bine, folosește această legumă populară, la care bucătarii profesioniști apelează de fiecare dată cu încredere, și vei obține cel mai bun preparat. Iată ce trebuie să adaugi neapărat în apa în care fierbi cartofii pentru piure!

Cum prepari cel mai gustos piure de cartofi

Piureul de cartofi se numără, fără doar și poate, printre garniturile preferate atât de copii, cât și de adulți. Cu o textură fină și cremoasă, el este adorat de milioane de persoane. Totuși, puține gospodine știu acest secret.

Ei bine, bucătarii experimentați au dezvăluit, de curând, cum obțin un piure de cartofi gustos. Vrei să faci și tu unul fix ca la restaurant? Atunci pune o ceapă în apa în care fierbi cartofii.

De ce este bine să pui ceapă în apa în care fierbi cartofii

Specialiștii spun că ceapa oferă o aromă incredibilă piurelui de cartofi. Însă, recomandarea lor este ca leguma să fie tăiată în bucăți și abia apoi adăugată la amestec. În acest fel, nu doar că vei avea parte de un preparat delicios, ci și de unul extrem de pufos, conform celor de la click.ro.

De asemenea, experții recomandă să mai adaugi la final, după ce ai pisat cartofii și ai încorporat toate ingredientele, o lingură sau două de brânză rasă sau de mozzarella. Poți alege oricare din aceste două variante. Cele două ingrediente au rolul de a oferi un plus de savoare piureului de cartofi.

Citește și Ce să pui în piure, în loc de lapte, pentru a ieși cremos, fin și aerat. Rețeta de care nu te vei mai sătura!

Iată câteva secrete culinare dezvăluite de bucătarii experimentați

  • Ține condimentele într-un loc uscat și răcoros. Evită să le lași deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura duc la pierderea aromelor ierburilor și condimentelor;
  • În cazul în care bananele pe care le ai nu sunt suficient de coapte și vrei să pregătești o prăjitură cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit circa o jumătate de oră;
  • Dacă nu ai un făcăleț acasă pentru a întinde aluatul, poți utiliza fără nicio problemă și o sticlă de vin;
  • Taie tortul sau prăjitura cu un cuțit cald;
  • Cum obții o ceapă gustoasă și crocantă? Ține-o în lapte înainte de a o prăji.

Citește și Cei mai buni cartofi pentru un piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *