Legume care se pot planta în luna iulie. De ce trebuie să ții cont pentru a avea o recoltă bogată

Sfaturi importante de la specialiști
Legume care se pot planta în luna iulie. De ce trebuie să ții cont pentru a avea o recoltă bogată

Chiar dacă este cunoscută drept cea mai călduroasă lună din an, chiar și în iulie există câteva legume care se pot planta. Această perioadă este foarte importantă pentru două tipuri de culturi, care vor fi gata în toamnă.

Ce legume poți planta în luna iulie. Recolta va fi gata în toamnă

Potrivit specialiștilor în domeniu, luna iulie reprezintă o perioadă cheie pentru cultura de varză de toamnă, cartofii de toamnă, dar și alte legume.

Așadar, a doua lună de vară, cea mai călduroasă din an, reprezintă un moment prielnic pentru culturi de legume prin semințe sau răsaduri, dacă nu ai reușit să faci acest lucru în lunile de primăvară. De precizat este faptul că udatul terenului în care vei planta este obligatoriu având în vedere că vorbim de o perioadă mult mai secetoasă comparativ cu lunile martie, aprilie, mai.

Vezi și – Florile pe care nu trebuie să le plantezi sub nicio formă lângă legume. Îți vor distruge toată recolta

Iată lista legumelor pe care le poți planta în luna iulie:

  1. între 1 și 10 iulie – varză pentru producția de vară, varză creață, gulii, castraveți, porumb dulce, mărar, fasole verde.
  2. între 10 și 20 iulie – castraveți, porumb dulce, mărar, fasole verde.
  3. între 20 și 30 iulie – varză pentru producția de toamnă, gulii, sfeclă roșie, castraveți, cartofi de toamnă, fasole verde și mărar.

Sfatul specialiștilor este să folosești culturile succesive pe parcele eliberate după ceapa verde, salată, spanac, mazăre și gulioare. Este important însă să cureți terenul de resturile vegetale, să sapi și să nivelezi pământul. Poți cultiva fasole, ridichi de toamnă, castraveți de toamnă, scrie agrointel.ro.

Ce trebuie să mai faci în luna iulie în grădina ta de legume

În luna iulie se face palisarea, copilirea și cârnirea roșiilor timpurii. De asemenea, se scot din pământ ceapa și usturoiul, apoi se lasă la uscat și se leagă pe funii. Dacă ai viță de vie continuă legarea lăstarilor, copilitul și cârnitul, adică îndepărtarea vârfurilor tuturor lăstarilor mai viguroși. Tot în luna iulie se întind castraveții timpurii din seră pe sfoară. Dacă frunzele nu sunt ridicate pe sfoară, castraveții nu vor avea lumină și nu se vor coace. De asemenea, tot în iulie se continuă prășitul, plivitul, răritul și irigarea zarzavaturilor, dar și combarea bolilor și dăunătorilor la legume.

Vezi și – Legume care nu se plantează împreună. Riști să îți strici toată recolta dacă faci asta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *