Legumele pe care să le cultivi în luna noiembrie, în grădină. Sunt rezistente la frig și dau roade bogate

Află ce poți planta în luna noiembrie, în grădină
Legumele pe care să le cultivi în luna noiembrie, în grădină. Sunt rezistente la frig și dau roade bogate

Noiembrie este o lună excelentă pentru a planta legume în grădină și este practic ultima perioadă când te mai poți ocupa de acest lucru. În această perioadă, poți cultiva o varietate de legume rezistente la frig, care vor da roade bogate în primăvara anului viitor. Iată, așadar, care sunt legumele pe care le poți cultiva în noiembrie.

Legumele pe care să le cultivi în luna noiembrie

Probabil una dintre cele mai plăcute activități de toamnă în grădină este cultivarea legumelor. Chiar și în luna noiembrie, atunci când temperaturile scad și zilele devin mai scurte, există o varietate de legume rezistente la frig pe care le poți cultiva.

Citește și: De ce să presari orez printre dovleceii din grădină. După ce o să afli motivul, doar așa vei proceda

Potrivit specialiștilor, în condiții climatice normale legumele se cultivă până la 15 noiembrie. Totuși, datorită temperaturilor foarte ridicate, acest termen se poate prelungi în funcție de condițiile meteorologice.

Iată ce legume poți planta în noiembrie:

Morcovi

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți. Aceștia se pot cultiva plantând semnițele direct în pământ. Asigură-te înainte că ai pregătit solul pentru plantare și curăță-l de buruieni, întrucât acestea pot consuma o mare parte din apă și substanțele nutritive necesare morcovilor.

Citește și: Când se seamănă, de fapt, castraveții de toamnă. Secretul marilor grădinari pentru recolte bogate în fiecare an

Morcovii preferă un sol nisipos și bine drenat. Plantează semințele la o distanță de 30-40 cm între rânduri și 5-10 cm între plante. Îi poți planta atât în locuri semiumbroase, cât și în cele însorite, doar să te asiguri că beneficiază de câteva ore pe zi de lumina solară pentru a crește sănătos.

Mazăre

O altă cultură care poate fi plantată cu succes în această perioadă este mazărea. Dar nu uita că este important să fie protejată sub clopote de sticlă sau plastic. Înainte de plantare, solul trebuie să fie nivelat și fertilizat cu îngrășăminte bogate în fosfor și potasiu, precum sare potasică.

De asemenea, un alt aspect important de care trebuie să ții cont este să nu plantezi mazărea după culturi care lasă în urmă buruieni, cum ar fi roșiile, ardeii sau castraveții.

Ceapă și usturoi verde

Dacă vrei să te bucuri de producții timpurii de ceapă sau usturoi în primăvară, poți alege să plantezi acum aceste legume. Este esențial însă să alegi arpagicul potrivit. De obicei, arpagicul de toamnă este mai slab calitativ decât cel disponibil primăvara, așa că selectează cu grijă bulbii sănătoși. Aceștia se plantează în șanțuri la distanțe mici unul față de celălalt, de aproximativ 5 centimetri.

Solul în care plantezi trebuie să fie bogat în argilă, pentru a reține umiditatea mai bine, necesară încolțirii. Șanțul trebuie săpat mai adânc pentru a proteja plantele de eventualele înghețuri. Bulbii rezistă la temperaturi negative de până la -20 de grrade Celsius. Creșterea lor va începe când temperatura este de cel puțin 4 grade Celsius.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *