Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă: „Îmi faceți dosar că m-am vătămat pe mine corporal?”. Actrița a povestit prin ce a fost nevoită să treacă

Brigada Rutieră a venit cu lămuriri în această speță
Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă: Îmi faceți dosar că m-am vătămat pe mine corporal?. Actrița a povestit prin ce a fost nevoită să treacă

Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă. Regizoarea a avut parte de o întâmplare pe care numai în filmele de comedie o poți întâlni. Și cum de multe ori realitatea bate filmul, situația prin care a trecut scenarista cu siguranță te va amuza, dar te va și uimi în același timp. Ea a povestit cum a ajuns să fie deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă după ce a căzut singură de pe bicicletă.

Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă

Actrița, regizoarea și scenarista Lia Bugnar a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a dezvăluit cum s-a întâmplat totul.

„Nu, că asta trebuie să v-o povestesc, să nu râd singură. Azi, când mă întorceam de la sport, am căzut de pe bicicletă. Nu mai contează cum s-a întâmplat, esența e că singură, nederanjată de nimeni, pe o stradă pustie, am căzut ca pleașca și mi-am spart barba”, își începe relatarea despre incidentul de ieri.

„În stilu-mi complet neipohondru am venit acasă și am stat o vreme sperând că se vindecă văzând cu ochii. Nu s-a-ntâmplat, tot curgea sânge, practic, arătăm bine pentru chestia cu halouinu, doar că eram un pic în contratimp. Bref, mă duc la urgență să-mi coasă barba. Acolo tre să te duci la un chioșculeț în stradă să scrie o doamnă ce-ai pățit și abia dup-aia intri în spital la urgențe minore (cazu meu)”, a continuat Lia.

Vedeta spune că după ce a ajuns la spital, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Medicul care venise inițial să o consulte a anunțat poliția pe motiv că Lia Bugnar a fost implicată într-un acciedent rutier, deși singura persoană implicată în incident a fost doar ea (fiind totodată și parte vătămată).

„Am căzut de pe bicicletă, zic. A! Zice, accident rutier!”

„Prima poticnire a venit cu doamna. Zice ce-aveţi acolo? Că eu stăteam cu un şervet la barbă să nu-mi mai pătez şi hainele dacă tot îmi distrusesem fatza. Dau servetu la o parte şi zic mi-am belit barba. Zice cum? Am căzut de pe bicicletă, zic. A! Zice, accident rutier! Nu, doamnă, eram singură pe stradă, pe trotuar, nimeni în jur şi am căzut de pe bicicletă. Zice: e accident rutier, trebuie să chemăm poliţia. Zic bine, atunci am căzut pe scări. Zice n-aţi căzut. Aţi căzut de pe bicicletă.

Cum s-a-ntâmplat! Zic doamnă!, dumneavoastră sunteţi aici să mă ajutaţi să-mi cos barba, nu să faceţi reconstituirea căzăturii mele, chiar nu puteţi să vă vedeţi de treabă? Pleacă doamna cu foaia în adâncu chioşcului, închide şi-o uşa după ea şi vine înapoi şi-mi dă foaia, îmi zice un să merg”, a spus actrița.

Ulterior, regizoarea a fost contactată telefonic de un polițist care, după ce i-a cerut toate detaliile, i-a comunicat că vor deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform procedurii.

„Îmi faceţi dosar că m-am vătămat pe mine corporal?”

„Răspund, un domn poliţist, nu-i dau numele, deşi l-am notat, care-mi zice că mă sună în legătură cu accidentu rutier de astăzi. Îi zic că n-a fost, că eram eu păluga care-am căzut în barbă de pe bicicletă. Pe trotuar. Zice n-aveţi voie cu bicicleta pe trotuar, decât dacă e bandă pentru biciclete. Zic era banda. Zice unde? Zic pe Kogălniceanu. Zice ce număr? Zic 49. Zice au mai fost alte autovehicule implicate?

Domnule, eram pe trotuar. Nimeni pe stradă. Am căzut în barbă, ce vreţi de la mine? Zice bine, o să întocmim un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi vă sunăm peste trei luni. Zic, domne, glumiţi? Îmi faceţi dosar că m-am vătămat pe mine corporal? Zice aşa e procedura.

Vă sunăm peste trei luni, cât durează să rezolvăm dosaru. Zic, domne, o să ajung să mă dau în judecată, să-mi plătesc despăgubiri, să mă bag la închisoare eu pe mine că m-am vătămat corporal din culpă?! (…) Deja râdeam ca proasta şi omu a închis. Eu atâta vreau să vă zic, dacă peste trei luni nu mai auziţi nimic de mine, înseamnă că am luat-o pe pantă cu scrisu din temniţă să-mi micşorez pedeapsa”, își încheie povestea actrița. „Nici nu i-am mai zis că mi-am julit și genunchii, că mă săltau direct”, a adăugat la final actrița.

Răspunsul poliției

Într-un comunicat al poliției, citat de Libertaetea, se arată că motivul întocmirii un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în astfel de situații este pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului. Potrivit ordonanței privind circulația pe drumurile publice, incidentul actriței se încadrează la accident rutier, deoarece îndeplinește cumulativ cele trei condiții: s-a produs pe un drum public, a avut ca urmare rănirea unei persoane sau avarierea a cel puțin unui vehicul și a fost implicat cel puțin un vehicul în mișcare.

„Legea nu spune autovehicul, ci vehicul, iar bicicletele, trotinetele sunt și ele tot vehicule.

Pot exista situații în care, deși inițial victima a declarat că a fost vorba despre o autoaccidentare, după cercetări ulterioare, audieri, verificarea camerelor de supraveghere s-a dovedit că de fapt, accidentul a fost provocat, ori au fost implicate și alte vehicule sau chiar pietoni”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.4 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *