„Lipsa vinovăției Simonei Halep, care a fost sabotată neintenționat!”. Descoperire de ultimă oră în cazul de dopaj al sportive

„Lipsa vinovăției Simonei Halep, care a fost sabotată neintenționat!”. Descoperire de ultimă oră în cazul de dopaj al sportive

Speranțe tot mai mari pentru Simona Halep de a ieși cu capul sus din scandalul de dopaj și de a scăpa de suspendare. Echipa de avocați români și francezi ai sportivei a găsit o cale de a demonstra lipsa vinovăției fostului lider mondial în ceea ce privește prezența substanței Roxadustat în sângele său la testul antidoping efectuat la US Open.

Cum poate scăpa Simona Halep de acuzațiile de dopaj. Asul din mâneca sportivei

Potrivit Prosport, avocații români și francezi pe care sportiva din Constanța i-a angajat pentru a o reprezenta au adunat dovezi care ar putea-o ajuta să scape definitiv de suspendare. Apărătorii Simonei Halep se bazează pe probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS).

Avocații sportivei invocă „circumstanțe excepționale” și „lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat”, această cale fiind și baza apărării în procesul care va avea loc în curând la tribunalul Sports Resolutions din Londra.

Mai mult, se pare că există deja o persoană care ar fi recunoscut că a manipulat accidental produse contaminate cu Roxadustat, substanța interzistă cu care Simona Halep a fost testată pozitiv pe 29 august.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”.

Simona Halep, testată pozitiv cu Roxadustat, la US Open

Roxadustat este o substanță cu care sunt tratați pacienții care au anemie asociată cu boala cronică la rinichi. Medicamentul a fost aprobat în Uniunea Europeană în 2021 și poate fi administrat doar în baza prescripției medicului specialist, însă în România nu a primit aprobare pentru comercializare.

Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare șoc al vieții mele”,  a fost mesajul transmis de Simona Halep pe rețelele de socializare la scurt timp după aflarea rezultatului testului anti-doping.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6 286 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *