Termostat este extrem de important într-o casă pentru menținerea căldurii peste tot. Chiar dacă uneori îi este subestimat rolul, are de fapt un rol incredibil de necesar. Află de mai jos care este locul din casă în care trebuie pus termostatul centralei pentru a nu consuma mult gaz.
Locul din casă în care trebuie pus termostatul centralei pentru un consum cât mai reduc
Temperatura pe care o citește termostatul este cea în funcție de care centrala începe să funcționeze din nou. Din acest motiv, micul aparat trebuie instalat într-o zonă centrală a locuinței, pe un perete de interior, la o distanță de cel puțin 1,3 – 1,5 metri de podea. De asemenea, ia în considerare camerele pe care tu și familia ta le folosiți cel mai des. Acolo este nevoie ca temperatura să fie mereu aceeași. Termostatul calculează necesarul de căldură bazându-se pe informațiile pe care le ia din camera respectivă.
Unde nu trebuie pus niciodată termostatul
Specialiștii dezvăluie care sunt locurile care trebuie evitate și în care termostatul nu ar funcționa așa cum trebuie și trebuie evitate:
- În bătaia directă a soarelui – termostatul va citi temperaturi mult mai ridicate și va transmite sistemului de încălzire că nu ai nevoie de el, deși în restul casei este frig.
- Lângă guri de ventilație – situația va fi la fel, iar sistemul de încălzire nu va funcționa eficient.
- În bucătărie – este una dintre cele mai calde încăperi, iar termostatul va transmite informația că nu este nevoie de căldură în casă.
- Pe hol – nimeni nu petrece foarte mult timp pe hol, astfel că nu are rost să așezi termostatul acolo. Holul de la intrare este poate cea mai rece încăpere din casă, iar termostatul va transmite mereu că este nevoie de mai multă căldură.
- Lângă uși sau ferestre – nu pune termostatul în astfel de locuri deoarece poate citi temperaturi mai mari sau mai mici decât în realitate. Astfel vei înregistra costuri ridicate.
- Lângă sau în baie – și aici termostatul poate transmite informații eronate: fie că este prea cald, fie că este prea frig din cauza geamului deschis, scrie hobbit-integral.ro.
Nu există bucătar, fie el amator sau profesionist, care să nu fi experimentat măcar o dată lupta cu o ceapă „plângăcioasă”. Cunoscută pentru compușii săi…
Într-o societate care pune accent pe abilități de comunicare și interacțiuni sociale, introvertiții se pot simți adesea marginalizați, având impresia că trebuie să joace un…
Ce se întâmplă în cazul încălzirii prin pardoseală?
Specialiștii recomandă în cazul încălzirii prin pardoseală ca în fiecare cameră să existe un termostat, astfel va fi un control mai bun al căldurii de care ai nevoie, la cele mai mici costuri. De asemenea, și în cazul altor sisteme de încălzire se recomandă termostate individuale în toate camerele pentru un consum redus.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!