Locul din casă în care trebuie să așezi copacul banilor. Așa atragi abundența și prosperitatea în viața ta

Cum se îngrijește această plantă
Locul din casă în care trebuie să așezi copacul banilor. Așa atragi abundența și prosperitatea în viața ta

Copacul banilor, planta care mai este cunoscută drept Arborele de Jad sau Crassula ovata, este folosită des în tehnica Feng Shui în ceea ce privește abundența financiară. În România i se mai spune și Bănuț, iar în America este Dollar plant tree. Este asociat peste tot cu belșugul, bogăția și norocul.

Informații despre copacul banilor. Nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Se spune despre Crassula că atrage banii în casele celor care o îngrijesc, potrivit Feng Shui. Superstițioșii spun că nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Totodată, are și un aspect frumos, fiind o plantă decorativă în încăperi.

Potrivit specialiștilor Feng Shui, copacul banilor sau Arborele de Jad are putere de a reîncărca energetic oamenii, iar în unele țări este oferit pentru a aduce prosperitate și noroc. Și în țara noastră sunt mulți oameni care pun la baza rădăcinii plantei câte o monedă pentru a avea noroc la bani.

Feng Shui spune că înainte de a sădi planta e bine să pui în ghiveci șase monede și să te gândești la o persoană de succes, sănătoasă și bogată.

Copacul banilor se găsește în florării, la dimensiuni mici. E bine de știut, că deși inițial pare o tufă mică, se dezvoltă sub forma unui arbore pitic, scrie landia.ro.

Cum trebuie să ai grijă de copacul banilor

Copacul banilor sau Crassula Ovata face parte din categoria plantelor suculente. Pentru a se dezvolta așa cum trebuie are nevoie de multă lumină. Astfel este recomandat să așezi planta într-o cameră foarte bine aerisită, acolo unde lumina pătrunde constant.

În perioada rece, mai ales în anotimpul de iarnă, copacul banilor trebuie să fie așezat cât mai aproape de geam. Vara însă, atunci când soarele este foarte puternic, Crassula Ovata nu trebuie să stea în bătaia directă a soarelui. Trebuie mutată treptat la lumină puternică. Lumina îi influențează dezvoltarea și înflorirea. Florile apar sub forma unor mici stele, de culoare alb-roz și sunt grupate în inflorescențe la exemitățile tulpinilor. Copacul banilor înflorește primăvara și toamna târziu.

Are nevoie de o temperatură constantă, pe tot parcursul anului, între 22 și 26 de grade Celsius. Se udă rar, cu puțină apă, iar între două udări se lasă pământul să se usuce complet. Vara îi ajunge o udare pe săptămână, iar iarna una la trei săptămâni.

Citește și – Ai plantat greșit trandafirii până acum. De asta nu se prind în pământ și nu înfloresc. E secretul experților în grădinărit

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *