Locul din casă unde să nu așezi niciodată litiera pisicii. Multe persoane fac greșeala

Poziționarea litierei pisicii trebuie făcută cu grijă
Locul din casă unde să nu așezi niciodată litiera pisicii. Multe persoane fac greșeala

Să ai grijă de o pisică poate părea floare la ureche, însă nu este chiar atât de simplu. Felul în care îi porți de grijă unei feline se va reflecta asupra comportamentului și sănătății sale, dar și asupra climatului din casa ta. Pentru a știi unde trebuie să îi fie pusă litiera pisicii, dar și când anume să îi schimbi nisipul, citește cu atenție articolul de mai jos.

Litiera pisicii trebuie pusă într-un loc special

Toți noii proprietari de pisici s-au întrebat cel puțin o dată unde trebuie să pună litiera pisicii, care este cel mai potrivit loc pentru acest lucru și când trebuie să îi fie schimbat nisipul felinei pentru ca totul să fie curat și proaspăt. Când ai o felină, beneficiezi și de multe avantaje, cum ar fi devotamentul lor, afecțiunea de care dau dovadă, chiar dacă uneori pot fi foarte independente. Acesta nu este un lucru rău, pentru că se pot descurca singure cât tu nu ești acasă. Totuși, este nevoie de câteva reguli pentru ca traiul cu o felină să fie lipsit de probleme.

Printre ele se numără poziționarea ideală a litierei unde pisica își face nevoile. Cutia cu nisip nu trebuie așezată niciodată lângă mâncare, pentru că pisica s-ar putea să nu o folosească. Litiera nu trebuie așezată nici în dormitorul tău sau aproape de el. Cu siguranță nu ți-ar plăcea să simși mirosul nevoilor animalului tău în timp ce dormi și nici să auzi agomotele acestuia. Este important să alegi și o litieră suficient de încăpătoare pentru felina ta, altfel nu își va face nevoile în ea și cu siguranță nu ai chef să strângi după pisica ta, când ai putea pur și simplu să fii atent la dimensiuni.

Când trebuie să schimbi nisipul pisicii

Și tipul de nisip ales pentru felina ta este un aspect demn de luat înseamă. Poți alege un așternut clasic, care se curăță ușor, cel igienic, ce face ca mirosurile să se simtă mai puțin, sau cel din peleți, care emană un miros plăcut. După cum știm cu toții, pisicile sunt foarte pretențioase în ceea ce privește igiena. Nisipul trebuie să fie schimbat complet cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce litiera trebuie spălată foarte bine cu soluții speciale, de fiecare dată când este aruncat nisipul. Desigur, curățenie pisicii puteți face de fiecare dată când observați și simțiți că nisipul și litiera sunt foarte murdare. Dacă pisicile consideră că litiera este prea murdară, nu își vor face nevoile acolo, ba chiar e posibil să vă treziți cu surprize neplăcute prin casă.

Există și pisici care nu fac în litieră pentru că pur si simplu nu le place și fără niciun alt motiv în plus. Unii stăpâni apelează la valeriană, plantă a cărei miros atrage ca un magnet felinele. În timp ce pentru unele, această metodă va funcționa, pentru altele, litiera va deveni doar un loc de joacă frumos mirositor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *