Brânza este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate tipuri de alimente lactate din țara noastră. Însă, odată cumpărată, aceasta nu trebuie depozitată în orice loc al frigiderului, fiindcă se poate strica mai repede. Un nutriționist celebru a dezvăluit, de curând, unde ar trebui așezat acest produs. Acolo va sta în siguranță!
Brânza este unul dintre cele mai îndrăgite alimente din România și nu numai. Mulți o cumpărăm și o consumăm. Tocmai de aceea este bine să știm cum se depozitează corect, pentru a rezista mai mult.
Ei bine, așa cum probabil că știi deja, brânza se ține la rece, în frigider, dar unde mai exact? Conform medicului nutriționist Mihaela Bilic, acest aliment se păstrează în tăvița pentru legume. Da, ai auzit bine! Acolo se află temperatura optimă pentru acest produs.
”Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care temperatura este optimă și există un pic de umiditate, în felul ăsta evitați ca brânza să se usuce.”, a precizat Mihaela Bilic.
Multe gospodine obișnuiesc să pună brânza în folie de plastic, crezând că așa se menține mai bine. Însă, celebrul medic nutriționist spune că, de fapt, acest obicei este greșit.
Potrivit Mihaelei Bilic, umiditatea crescută conduce la dezvoltarea unui tip de mucegai ce strică atât gustul, cât și aspectul îndrăgitului produs.
”Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată respira”, a mai spus specialista.
Te-ai întrebat vreodată dacă poți congela brânza? Ei bine, dacă nu ai aflat încă, răspunsul îl poți găsi în rândurile de mai jos. Experții nu recomandă congelarea brânzeturilor.
Congelarea nu distruge substanțele nutritive din brânză, dar îi afectează structura și calitatea. Atunci când este congelată, în interiorul brânzei se formează mici cristale de gheață, care modifică structura produsului. La decongelare, apa din brânză este eliberată, ceea ce o face uscată și îi conferă o textură mai făinoasă.