Locul din Grecia unde femeile nu au voie să poartă tocuri. Motivul nebănuit

Ce alte legi ciudate mai există acolo
Locul din Grecia unde femeile nu au voie să poartă tocuri. Motivul nebănuit

Îți dorești o vacanță în Grecia? Ar fi bine să știi înainte că există anumite legi pe care va trebui să le respecți acolo, iar ignorarea lor poate aduce amenzi uriașe. Spre exemplu, există un loc în Grecia unde femeile nu au voie să poarte tocuri. Află de mai jos care sunt regulile de care trebuie să ții cont când mergi acolo.

Unde anume în Grecia și de ce nu ai voie să porți tocuri

Foarte mulți turiști aleg să meargă în vacanțe în Grecia. Aceștia trebuie să fie conștienți că și acolo există anumite reguli importante care trebuie respectate. Pe lângă faptul că ar putea fi acuzați de trafic de droguri din cauza unor pastile sau ar putea fi sancționați dacă folosesc gumă de mestecat, turiștii trebuie să tină cont că nu au voie să poarte încălțăminte cu toc în anumite zone din Grecia.

În zona Halkidiki este strict interzisă purtarea încălțămintei cu toc. De ce? Pentru protejarea comorilor antice de uzură și abraziune. De asemenea, femeile care merg în Hakidiki nu pot purta tocuri cui de 10 centimetri nici atunci când vizitează siturile istorice, precum Acropole sau Partenon.

Această restricție are scopul de a proteja siturile istorice, cum sunt Acropole sau Partenon. Turiștii trebuie să aibă în vedere și faptul că nu au voie să vină dezbrăcați la aceste atracții, potrivit impact.ro.

Citește și – Noua regulă pe care trebuie să respecte toți românii care stau la bloc. Amendă de 500 de lei, legea e clară

Alte legi ciudate care trebuie respectate în Grecia

O altă restricție notabilă impusă de guvernul elen este despre utilizarea gumei de mestecat în spațiile publice. Astfel, legea spune că este interzis mestecatul gumei în public, iar ceic are încalcă această regulă pot primi amenzi destul de mari. Această măsură a fost implementată pentru a combate poluarea și murdărirea străzilor. Totul s-a întâmplat după un incident în care aproape 28 de kilograme de gumă de mestecat au fost îndepărtate de pe Odeon de Pericles, o atracție turistică din Atena.

De asemenea, este interzisă utilizarea medicamentelor pe bază de codeină, deoarece acestea sunt considerate droguri. Turiștii care sunt prinși de autorități cu astfel de medicamente riscă amenzi mari.

Persoanele decedate pot fi îngropate în cimitirele din Grecia pentru o perioadă între trei și cinci ani. Dacă cineva dorește locul de veci pe viață costurile depășesc 150 000 de euro. După expirarea perioadei de înmormântare, maximum cinci ani, statul exhumează cadavrul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *