Locul din România care i-a înnebunit pe străini. Spun că este ireal, desprins parcă dintr-o altă lume

Locul din România care i-a înnebunit pe străini. Spun că este ireal, desprins parcă dintr-o altă lume

România este o țară plină de locuri pitorești, unde încă se mai păstrează tradițiile de odinioară. Atunci când ne vizitează țara, turiștii străini rămân de-a dreptul fascinați de frumusețea locurilor, dar și de mâncarea delicioasă cu care sunt întâmpinați de gazde. Iată care este locul din România care i-a înnebunit, pur și simplu, pe străini.

Locul din România care i-a înnebunit pe străini

Nu de puține ori, străinii ajung să laude frumusețile pe care țara noastră le are. Indiferent că vorbim de natură sau obiective turistice culturale, turiștii pot găsi o mulțime de atracții unde să-și petreacă timpul. Iar în perioada Paștelui ortodox, una dintre zonele cu adevărat fascinante rămâne Bucovina.

Mai mulți turiști din Spania au ales să viziteze Bucovina și au rămas muți de uimire de ce au găsit aici. De la peisajele care îți taie răsuflarea și până la gastronomia specifică zonei, oaspeții au fost fascinați de absolut tot.

Dincolo de peisajele spectaculoase, în Bucovina sunt păstrate numeroase tradiții. Să nu uităm și de mănăstirile care se găsesc aici, o parte dintre ele fiind incluse în patrimoniul UNESCO.

Turiștii din Spania au vizitat Mănăstirea Humorului, dar și ale lăcașuri de cult din zonă și s-au declarat de-a dreptul impresionați de ce au văzut în România.

”Locul ăsta e foarte interesant, nu pot explica în cuvinte, are ceva special – manăstirea, cultura, totul. Este perfect aici!/ Când ajungi aici rămâi, pur și simplu, uimit! Mergi dintr-o zonă în alta și ești fascinat de frumuseţea locurilor” au declarat turiștii spanioli, conform Stirile ProTV.

Bucovina, zona preferată și de români pentru perioada sărbătorilor Pascale

Pensiunile și hotelurile din Bucovina au avut un grad de ocupare de 85% în perioada sărbătorilor Pascale. Proprietarii i-au întâmpinat pe turiști cu preparate tradiționle și le-au oferit acestora o experiență de neuitat.

Citește și: „Locul din România unde se află o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Puțină lume știe asta

Mănăstirea Voroneț, unul dintre cele mai impreionante obiective turistice din Bucovina

Fără îndoială, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina este Mănstirea Voroneț. Ea a fost ridicată în 1488 în doar 3 luni și 3 săptămâni și este supranumită „Capela Sixtină a Estului” datorită frescei de pe fațada de vest care ilustrează Judecata de Apoi.

Mănăstirea Voroneț
Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț reprezintă una dintre cele mai valoarease ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Datorită tehnicii de lucru aplicate de pictorii moldoveni, așa numitul albastru de Voroneț nu este cunoscut doar pentru natura pigmentului albastru, ci și pentru rezistența lui la condițiile climatice, făcând față secolelor ce au trecut peste el.

Culoarea unică provine dintr-o rețetă secretă care are la bază un mineral numit azurit, astfel devenind cea mai rezistentă culoare. Mănăstirea Voroneț a fost declarată monument istoric în 1918 și a fost inclusă în patrimoniul cultural UNESCO în 1993.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.9 53 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *