Locul din România care te va fascina cu frumusețea lui. Este unic în lume

Este ideal pentru o vacanță

Scris de: Daoud Andra

07 Jun. 2023

Locul din România care te va fascina cu frumusețea lui. Este unic în lume

În timp ce mulți români aleg să se îndrepte către destinații turistice din străinătate în concediu, țara noastră ascunde adevărate comori nedescoperite încă de toată lumea. Una dintre acestea este o destinație unică în lume, datorită izvoarelor sale termale naturale. Oamenii pot veni aici pentru a admira peisajele de vis, dar și pentru a profita de beneficiile apelor termale.

Care este locul din România unic în lume

Dacă vrei să îți faci vacanța în România, dar nu îți dorești să te îndrepți către destinațiile clasice, la mare sau la munte, poți alege un alt loc, care te va fascina cu frumusețea lui. Stațiunea Geoagiu-Băi este un centru balnear renumit, aflată într-o zonă deluroasă din județul Harghita. Este situată la 18 kilometri nord de Orăștie și 46 kilometri nord-est de orașul Deva, la poalele munților metaliferi.

Citește și: Cât costă o vacanță în Albania în 2023. Suma pe care trebuie să o iei în considerare dacă plănuiești acest sejur

Este o așezare foarte veche, iar izvoarele cu apă termală, care sunt specifice zonei, se pare că au fost descoperite și folosite încă de pe vremea romanilor. Aceștia au descoperit beneficiile apelor termale și au înființat aici complexul „Thermae Germisarae”. În prezent, locul este unic în lume datorită amplasării bazinelor cu apă termală, cât și a inventarului mobil.

Stațiunea cuprinde izvoare termale cu apă a cărei temperatură se încadrează între 37 și 49 de grade Celsius. Aceste ape sunt bogate în minerale precum sulf, sodiu, calciu și magneziu. Beneficiile acestora sunt recunoscute și mulți oameni apelează la tratamentele cu ape termale pentru a rezolva diferite afecțiuni.

Citește și: Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta

Locul din România care te va fascina cu frumusețea lui. Este unic în lume 2
Imagine din stațiunea Geoagiu-Băi

Ce poți faci în această stațiune

Cei care merg la Geoagiu-Băi pot găsi o gamă variată de tratamente cu apă termală și nu numai. Complexul oferă turiștilor posibilitatea de a face băi minerale, băi cu nămol, hidroterapie, fizioterapie și masaj. Turiștii se pot caza în hotelurile și pensiunile din zonă.

Stațiunea este înconjurată de peisaje superbe, iar turiștii pot face drumeții în natură și pot vizita atracțiile turistice din împrejurimi. La o distanță mică de stațiune se află și Parcul Național Retezat, a cărui floră și faună diversă merită văzute.

Citește și: Iubitul meu vrea să plece în vacanță cu băieții. Eu nu sunt de acord cu asta, mi-aș fi dorit să mă includă în planurile lui

În România se află numeroase stațiuni cu ape termale, spre care te poți îndrepta dacă îți place genul acesta de turism. Câteva dintre acestea sunt: Techirghiol, Băile Herculane, Sovata (și Lacul Ursu), Vatra Dornei, Călimănești-Căciulata, Băile Tușnad și Lacul Sfânta Ana, Băile Felix, Băile Govora, Borsec.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *