Locul din România unde oamenii nu au voie să fotografieze sau să filmeze. Riști amendă dacă faci asta, legea arată clar

A simțit-o pe pielea ei o turistă care a încălcat legea.
Locul din România unde oamenii nu au voie să fotografieze sau să filmeze. Riști amendă dacă faci asta, legea arată clar

România este o țară fascinantă plină de locuri care îți taie răsuflarea. Iar unele dintre acestea sunt atât de prețioase încât ar trebui să plătești o taxă pentru a le putea fotografia sau filma. În caz contrar, riști să fii amendat, așa cum a fost și cazul unei femei care a postat imaginile pe rețelele de socializare. Iată care este locul din România unde oamenii nu au voie să facă poze sau să filmeze.

Locul din România unde oamenii nu au voie să fotografieze sau să filmeze

Peste tot în lume există obiective turistice unde nu ai voie să fotografiezi sau să filmezi. Lista este extrem de vastă, de la lăcașuri de cult, la muzee și chiar parcuri naționale.

Tot într-un parc național a dorit să imortalizeze o turistă imagini cu natura sălbatică. Numai că nu a știut că pentru a putea fotografia sau filma aici are nevoie de un acord special, ce poate fi obținut numai în urma plății unei taxe pentru foto/ video.

Este vorba de Parcul Național Munții Rodnei. Cu o suprafață de peste 47.000 de hectare, acesta este una dintre cele mai întinse arii protejate din România. Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc național ca mărime din țara noastră și tot aici se găsesc cel mai bine conservate peisaje glaciae. De asemenea, turiștii se pot bucura și de frumusețea celei mai înalte cascade din România – Cascada Cailor care are o cădere de apă de 90 de metri – dar și de minunata floare Opaițul Munților Rodnei.

Turista care imortalizat natura din Parcul Național Munții Rodnei în toată splendoarea ei a fost amendată de autorități după ce a vrut să împărtășească experiența sa și cu prietenii din mediul virtual. Așadar, după ce a postat un videoclip pe rețelele de socializare, autoritățile s-au autosesizat și i-au aplicat o sancțiune contravențională.

”În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.”, scriu reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei pe o rețea socială.

Citește și: Orașul din România care are o suprafață de două ori mai mare decât București. Puțini știu de acest loc

Este interzis să faci fotografii sau să filmezi în Parcul Național Munții Rodnei. Cine încalcă legea riscă amendă

În regulamentul Parcului Național Munții Rodnei este specificat faptul că fotografierea și filmarea în scop comercial fără aprobare nu este permisă î aria protejată. Cu toate astea, cei care își doresc să facă fotografii acolo, pot obține permis de la APNMR, contra plății tarifului aprobat de autoritatea publică centrală pentru protecția mediului.

Reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei spun că încălcarea regulamentului atrage cu sine sancțiuni.

”Suntem siguri ca d-na AM nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.

Pe viitor, când va dori să se promoveze pe dumneaei împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!”, mai scriu reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei pe o rețea socială.

Citește și: Locul din România care te va fascina cu frumusețea lui. Este unic în lume

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *