Locul preferat al soților Ceaușescu de pe litoralul românesc. Aici obișnuiau să meargă cei doi la mare, e cea mai curată apă

Stațiunea preferată de celebrități în perioada comunistă

Cuplul Ceaușescu a avut o stațiune preferată, unde își organiza întâlnirile importante, dar și concediile. Nicolae și Elena Ceaușescu preferau să meargă în stațiunea Neptun, fiind cea mai populară stațiune de la malul mării în perioada comunistă. Plajele de aici au fost amenajate special pentru a fi ferite de curenți și pentru ca nisipul și malurile să fie ferite de scoici și alge.

Stațiunea de la Marea Neagră preferată de președinți

În perioada comunistă, stațiunea Neptun era considerată „perla litoralului românesc”. Aici veneau cele mai importante personalități ale vremii pentru a-și petrece vacanțele, fiind preferată și de soții Ceaușescu. Plajele au fost amenajate cochet încă din anii ’60, în așa fel încât totul să fie curat și protejat de neplăceri.

Fostul dictator se bucura de o plajă de protocol, aflată la doar câțiva pași de complexul de la Neptun. În acea vreme, sute de persoane asigurau securitatea și confortul cuplului prezidențial. În prezent, complexul este folosit de Administrația Prezidențială.

Din păcate, stațiunea Neptun s-a degradat considerabil în timp. Hotelurile de lux de atunci au fost lăsate în pragină și „perla litoralului românesc” a fost uitată de autoritățile care ar fi trebuit să se ocupe de întreținerea ei. În urmă cu 10 ani, oamenii nu aveau deloc vorbe bune de spus la adresa stațiunii, referindu-ne atât la cazare și mâncare, cât și la amenajarea plajelor.

Abia în ultimii ani, stațiunea Neptun a început să revină la viață. Vilele de protocol ale soților Ceaușescu au fost preluate de investitori privați și transformate în apartamente de lux, cinci dintre acestea fiind complet renovate. Imobilele pot fi închiriate, iar turiștii care au fost oaspeți în acestea s-au declarat foarte mulțumiți de condiții.

Printre personalitățile de rang înalt care obișnuiau să își petreacă vacanțele în Neptun să numără și fostul președinte Traian Băsescu. El era mare fan al localului Cireșica, fiind surprins de mai multe ori acolo, în timp ce se relaxa.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.7 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *